Hoe pak je snacks het beste in?

Hoe pak je snacks het beste in?

Het blijft voor snackbars, visboeren en andere ondernemers die vette etenswaren verkopen altijd een uitdaging: het verpakken van vette snacks. Want hoe pak je zo’n snack nou goed in zonder dat de verpakking gaat doorlekken of scheuren? Bij Baas Verpakkingen weten we alles van het verpakken van vette snacks, van kibbeling tot frikandellen. Hoe jij als horeca ondernemer je vette snacks het beste inpakt, lees je in dit blog!

Snackbakken

Snackbakjes bestaan in alle vormen en maten. De meest voorkomende snackbakken zijn patatbakjes, frikandelbakjes en kroketbakjes. Deze hebben allemaal precies het formaat van de bijbehorende snack. Patatbakjes zijn verkrijgbaar met en zonder sausvakje, dus er is voor ieder wat wils!

De snackbakken zijn ook altijd voorzien van een code, waardoor het universeel bekend is voor welke snack een bepaalde bak geschikt is. Een patatbakje met sausvakje kennen we bijvoorbeeld als A7+1 (of A23) en een frikandelbakje als A16.

Snackbakjes in diverse formaten
Snackbakjes in diverse formaten

Voor grotere snacks zoals de berehap met een salade zijn er ook milieuvriendelijke snack verpakkingen verkrijgbaar. Deze menubakken zijn verkrijgbaar met en zonder vakverdeling en dus uitermate geschikt voor het verpakken van de meest uiteenlopende menu’s.

Tot slot zijn er ook grote ronde buckets (zoals die van de KFC), bijvoorbeeld voor grote porties kip en vis.

In het verleden werden snackbakjes vooral van plastic gemaakt. Tegenwoordig worden snackbakken voornamelijk gemaakt van suikerriet (bagasse) of karton met een vetvrije laag. De plastic variant is nog wel verkrijgbaar, al kiezen veel ondernemers tegenwoordig voor een duurzame oplossing.

Vetvrij papier

Vetvrij papier is dé oplossing als het gaat om het verpakken van vette etenswaren. Er zijn snackzakken, precies afgestemd op de verschillende formaten snackbakjes. Ze zijn ingelegd met een vetvrije laag, waardoor ze niet doordruipen of lekken. Snackzakken kunnen direct in contact komen met etenswaren en ook zonder bakje gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een familie portie patat. Snackzakken zijn verkrijgbaar met een inhoud van 0,5 ons (250 gram) tot maar liefst 3 ons (1,5 kilo)!

Voor het verpakken van vette vis zoals haring of makreel zijn er ook speciale vetvrije vellen verkrijgbaar. Deze bestaan in maar liefst 4 formaten, zodat er altijd een maat is die past bij uw product!

Zowel snackzakken als vetvrije vellen kunnen worden bedrukt met logo of huisstijl.

Specials: hamburger verpakkingen

De hamburger is één van de populairste snacks van het land. Of het nu gaat om grillburgers, kipburgers of een heerlijke sappige cheeseburger: ze verdienen een mooie presentatie. Gelukkig zijn er ook voor het verpakken van deze heerlijke broodjes speciale verpakkingen verkrijgbaar.

Wat te denken van speciale hamburgerzakken. Deze praktische zakjes zijn aan 2 kanten open gesneden, waardoor de hamburger er gemakkelijk inschuift. Bovendien is het praktisch voor de consument: de hamburger is gemakkelijk vast te houden en de handen blijven schoon.

Naast deze praktische zakjes zijn er ook allerlei varianten hamburgerbakjes verkrijgbaar, specifiek gemaakt voor het inpakken, warm houden en vervoeren van hamburgers. Hamburgerbakjes zijn verkrijgbaar met en zonder print in de materialen karton en bagasse.

Verschillende soorten hamburger verpakkingen
Verschillende soorten hamburger verpakkingen

Patatzakken

We kennen allemaal wel de klassieke puntzakken voor patat. De saus zit hier vaak bovenop en zorgt nog regelmatig voor vieze handen als er even geen vorkje voorhanden is. Ook hier is een mooie oplossing voor bedacht, namelijk de puntzak met sausvakje. Deze stevige kartonnen puntzak is gemakkelijk uit te vouwen en heeft een speciaal vakje voor de saus. Nooit meer vieze handen dus!

Puntzak met sausvakje
Handig: een apart sausvakje voor bij de patat

Bonustip: papieren tasjes voor afhalen en bezorgen

Een goede tip voor iedereen die veel horeca verpakkingsmateriaal gebruikt: maak gebruik van papieren draagtassen voor afhalen en bezorgen. Papieren tasjes zijn duurzaam en bovendien eenvoudig te recyclen. Daarnaast zijn ze stevig genoeg om een tot 12 kilo etenswaren te kunnen dragen. Kies voor speciale brede snacktassen, zo is er genoeg ruimte en is de bestelling gemakkelijk in te pakken en mee te nemen.