Het is november en het einde van een vreemd jaar is in zicht. Een jaar waarin iedereen wel een positieve opsteker kan gebruiken. Veel mensen werken volledig of gedeeltelijk vanuit huis, en ook op de werkvloer is het anders dan anders. Mooi dat veel dingen dan ook bij het oude kunnen blijven en de tijd van de kerstpakketten er weer aan zit te komen!

Het belangrijkste van de kerstpakket is natuurlijk de inhoud. Buiten de lekkernijen die erin worden gedaan wordt deze ook opgevuld met verschillende soorten opvulmateriaal. Dit opvulmateriaal kan uit verschillende soorten bestaan.

Houtwol

De meest voorkomende opvulling voor kerstpakketten is toch wel houtwol. Dit samengeperste hout geeft een mooie natuurlijke look, is relatief goedkoop en is uiteraard volledig biologisch afbreekbaar. Houtwol is ook neutraal van kleur waardoor het bij allerlei soorten pakketten past. Je ziet het daarom veel in kerstpakketdozen, als opvulling voor kartonnen fruitmanden maar ook in diamantzakken. Een nadeel van houtwol is dat het erg pluizig en stoffig is. Voor mensen met een allergie is het daarom niet altijd even goed te verwerken.

Papierwol

Papierwol is vergelijkbaar met houtwol. Papierwol is wit van kleur en gemaakt van diverse soorten oud papier. De witte kleur geeft het pakket een kerstachtige uitstraling en laat gekleurde items in het kerstpakket knallen qua kleuren! Papierwol is aanzienlijk minder stoffig dan houtwol en qua prijs redelijk vergelijkbaar. Daarom dient dit ook als een goed alternatief voor houtwol.

Sizzlepak

Sizzlepak is een opvulmateriaal dat ook gemaakt is van papier. Sizzlepak wordt gemaakt van FSC gecertificeerd papier en gevouwen in een zigzag vorm waarna het in kleine strips wordt gesneden. Hierdoor is het een 100% milieuvriendelijk opvulmateriaal. Het wordt veelal gebruikt in de luxere kerstpakketten omdat de prijs van dit opvulmiddel ook hoger is ten opzichte van hout- of papierwol. Sizzle pak is vrijwel stofvrij en dus voor iedereen goed hanteerbaar. Daarbij is het verkrijgbaar in diverse kleuren zoals naturel, groen, blauw en rood.

Vulpapier

Buiten papierwol kan een kerstpakket natuurlijk ook worden verpakt met vulpapier. Dit vulpapier is ook wel bekend onder de naam Ranpak/Fillpak. Dit papier is zeer goed te doseren en natuurlijk 100% milieuvriendelijk. Nu er in 2020 erg veel mensen vanuit huis werken en kerstpakketten ook veel worden verstuurd is niet alleen de look maar ook de functionaliteit belangrijk. Fillpak papier is zeer stoorbestendig waardoor ook de breekbare artikelen veilig op de plaats van bestemming aankomen. Voor een ideale toepassing van Fillpak papier wordt een dispenser wel aanbevolen. Deze maakt het gebruik aanzienlijk makkelijker!

Relatiegeschenken

In de tijden van Covid wordt aanbevolen het persoonlijke contact zo beperkt mogelijk te houden, ook met uw zakelijke relaties. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat u uw zakelijke relaties niet kan bedanken voor een jaar goede zaken. Een flesje wijn versturen kan wel eens voor een opgave zorgen. Daarom zijn er speciale wijnfles verzenddozen met een inleg. Deze inleg zorgt ervoor dat de fles wijn vast en stevig in de doos ligt en uw relatie van een heerlijke fles wijn kan genieten.

Genoeg mogelijkheden dus om uw pakketten goed en waar nodig ook verzendproof te verpakken. Zo kan iedereen aan het einde van het jaar genieten van een welverdiend kerstgeschenk!