De leukste opvulmaterialen voor kerstpakketdozen in 2024

De leukste opvulmaterialen voor kerstpakketdozen in 2024

Kijkt u ook al het hele jaar uit naar de knusse decemberdagen, met veel gezelligheid, lekker eten, familietijd, kerstnummers, kerstversieringen en natuurlijk niet te vergeten de cadeautjes? Het is alweer bijna zover: de kerstdagen komen eraan. Het is dus tijd om na te denken over de kerstpakketten voor uw personeel, maar weet u niet hoe u nou het beste zo'n kerstpakketdoos moet opvullen? Dan bent u bij ons aan het goede adres! In dit blog doet u in een paar minuten inspiratie op over hoe u het beste een lege kerstpakket doos kan opvullen.

Kerstpakketdozen

Als eerste is het handig om een kerstdoos uit te kiezen die u het leukste vindt. Houdt u van rood met wit, zwart met kerstballen of gaat u liever voor gouden print? Er zijn genoeg combinaties mogelijk.

Bedenk ook waarmee u het kerstpakket op gaat vullen: er zijn maar liefst 5 verschillende formaten, aangegeven met de letters A (kleinste formaat) t/m het E-formaat (grootste kerstpakketdoos).

gouden, zwarte en rode kerstdoos
Kerstpakketdozen in 3 kleuren

De populairste opvulmaterialen voor kerstpakketten

Een kerstpakket kunt u opvullen met verschillende soorten opvulmateriaal. Buiten de lekkernijen die er vaak in worden gestopt kan een kerstpakketdoos ook opgevuld worden met Sizzlepak, houtwol of papierwol. Over alle opvulmaterialen vertellen we hieronder wat meer, dus lees snel verder.

#1 Houtwol opvulmateriaal

De meest voorkomende opvulling voor kerstpakketdozen is houtwol. De basis voor houtwol is sparrenhout. Dat is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen uit het Zwarte Woud en draagt het PEFC-label. Houtwol is in de vorm van fijne krullen. Daarbij is houtwol biologisch afbreekbaar en relatief goedkoop. Houtwol ziet er superleuk en natuurlijk uit en wordt veel gebruikt voor kerstpakketdozen, maar ook voor kartonnen fruitmanden en diamantzakken is houtwol een populair opvulmateriaal.

Pakketdoos kist met houtwol
Houtwol is perfect als goedkoop opvulmateriaal met een mooie uitstraling

#2 Papierwol

Papierwol is een milieuvriendelijk product dat wordt gebruikt om dozen of geschenken me op te vullen. Dit materiaal ziet u vaak terug in bijvoorbeeld kerstpakketten, wijnkisten en fruitmanden. Het vangt de schokken op en zorgt dat de inhoud onbeschadigd bij de ontvanger aan komt.

Ons papierwol is gemaakt van hoge kwaliteit papier en is daardoor vriendelijk voor uw handen bij intensief gebruik. Papierwol is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. De witte kleur van papierwol geeft het ons al een kerstachtig gevoel en daarbij laat papierwol de andere kleuren in een kerstpakket er goed uitspringen.

Fles kist hout met papierwol
Gebruik papierwol als opvulling voor kerstpakketten en relatiegeschenken

#3 Sizzlepak

SizzlePak is een bijzondere soort opvulmateriaal. Sizzle opvulmateriaal is geschikt voor het opvullen van al uw verpakkingen, maar is ook uitermate geschikt voor het opvullen van kerstpakketdozen. Sizzlepak is milieuvriendelijk en feestelijk opvulmateriaal voor dozen. Het is gemaakt van papier, gevouwen in zig-zagvorm. en gesneden is in smalle strookjes. Hierdoor biedt het een goede schokbestendigheid, is het licht in gewicht en ook gelijk heel milieuvriendelijk. Het erg decoratief als opvulmateriaal en de verschillende kleuren maken het nog leuker om een kerstpakket opgevuld met Sizzlepak te geven.

Een pakket openen wat opgevuld wordt met SizzlePak opvulmateriaal is een echte eye catcher. Het wordt ook vaak gebruikt voor het opvullen van wijndozen of andere geschenkverpakkingen.

Sizzlepak 3 kleuren
Sizzlepack in 3 kleuren: naturel, blauw en natuurlijk (Kerst)rood

Acryltape: de beste manier om een kerstpakketdoos stevig dicht te maken

Het is natuurlijk zonde als de bodem van uw zorgvuldig uitgezochte kerstpakketdoos eruit valt, of als de print niet helemaal zichtbaar is. Acryltape is daarvoor het ideale verpakkingsmateriaal.

Deze transparante tape is erg stevig en bovendien blijft de print erg goed zichtbaar. Het acryltape van Baas Verpakkingen is low-noise en rolt dus geruisloos af.

#Bonustip: denk aan uw relatiegeschenken

Naast de waardering die een goed doordachte kerstpakketdoos aan uw werknemers geeft, is december ook vaak de maand van de relatiegeschenken. Uw trouwe klanten zorgen tenslotte voor een bestaanszekerheid van de onderneming, en ze mogen dan ook best eens in het zonnetje gezet worden.  

Populaire relatiegeschenken zijn onze draagkartons met bijvoorbeeld één of meerdere flessen wijn erin. Natuurlijk zijn onze flestassen of een algemene, neutrale pakketdoos ook uitermate geschikt om te geven. Laat zien dat uw klanten gewaardeerd worden door het relatiegeschenk helemaal af te maken met leuke trekstrik of krullint.

Draagkarton 2 fles zwart textuur en hout kratje met bier.
Wijn- en bierpakketten zijn populaire relatiegeschenken

Inspiratie opgedaan? Deel ons blog dan ook met uw collega's en vrienden!

Meer weten over verpakkingsmaterialen? Lees ook onze andere leerzame blogs!