Van A7 tot A50: wat betekenen de codes op snackbakken?

Van A7 tot A50: wat betekenen de codes op snackbakken?

Heb je je wel eens afgevraagd wat de codes op snackbakjes betkenen? In dit blog verklaart de betekenis van deze codes en hoe ze kunnen helpen bij het begrijpen van de markt.

Betekenis van Letter- en Cijfercoderingen op Snackbakken

De codering van snackbakken, aangeduid met letters en cijfers, speelt een cruciale rol in de herkenning en het beheer van deze verpakkingen binnen de horeca. De letter 'A', vaak gebruikt in de benaming van snackbakken, dient als een algemene categorieaanduiding. Deze categorisatie vergemakkelijkt de identificatie en selectie van de juiste bakken voor verschillende toepassingen. Aanvullend hierop, zijn de numerieke aanduidingen, zoals "7", "9", "14", "16", "18", en "50", niet gerelateerd aan specifieke maten of inhoud, maar fungeren zij als unieke identifiers. Deze nummers faciliteren een snelle herkenning van de verschillende soorten bakken. Dit systeem helpt bij het vermijden van verwarring en draagt bij aan efficiënte inkoopprocessen door te zorgen voor een accurate selectie van verpakkingsgroottes.

Extra Kenmerken: Begrijpen van Speciale Codes

Een specifieke toevoeging is de '+1'-code, die aangeeft dat een snackbakje een extra compartiment voor saus bevat, zoals in "A7+1", "A9+1", "A14+1". Dit detail vergroot het gebruiksgemak en efficiëntie in de keuken.

Picture 1 of Suikerriet snackbak A9+1 (A22) bruin
Snackbak A7(+1) is een extra sausvakje

Materiaal en Kleurkeuze: Duurzaamheid en Merkidentiteit

De keuze van materiaal voor snackbakken is van belang, met oog op milieuoverwegingen. Alternatieven zoals bakken van suikerrietvezels zijn een duurzaam alternatief voor traditionele plastic verpakkingen. De kleur en het ontwerp van de bakken zijn belangrijk voor de visuele presentatie en kunnen afgestemd zijn op de branding van het bedrijf.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij Baas Verpakkingen begrijpen we dat het kiezen van de juiste snackbakken voor je onderneming een uitdaging kan zijn. Daarom staan we klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Of je nu op zoek bent naar advies over snackbakken, hulp nodig hebt bij het zoeken naar de juiste bakjes of gewoon wilt bladeren door onze selectie van snackbakken, we zijn hier om te helpen.