Dit zijn de beste verpakkingen voor chocolade

Dit zijn de beste verpakkingen voor chocolade

Het is een gevoelig product, chocolade. Daarom is het voor (banket)bakkers, patissiers en chocolaterieën belangrijk dat hun chocolade goed verpakt wordt. Je wilt tenslotte voorkomen dat de chocola breekt of smelt. In dit blog gaan we het hebben over de beste verpakkingsmaterialen voor diverse soorten chocolade, zodat jij en je klanten keer op keer verzekerd zijn van een stevig ingepakt stuk chocola. We bespreken verpakkingen voor dagelijks gebruik en chocoladeverpakkingen speciaal voor de feestdagen, dus lees snel verder!

Bonbondoosjes

Het is misschien wel de meest verkochte en populaire soort chocola: bonbons. Het hele jaar gaat deze lekkernij over de toonbank. Naast dat bonbons erg lekker zijn, is het ook een heel gevoelig product. Daarom kun je ze het beste verpakken in speciaal daarvoor bestemde bonbondoosjes. Bonbondoosjes zijn gemaakt van stevig massief karton, zodat ze een goede bescherming bieden tegen stoten en breken. Bovendien zijn ze niet alleen geschikt voor bonbons, maar ook voor pralines of truffels. Bonbondoosjes zijn verkrijg in verschillende inhoudsmaten, van speciale doosjes voor 2 bonbons tot grote 500 grams bonbondoosjes, waar maar liefst een halve kilo chocola in verpakt kan worden.

Chocoladeletterdoosjes (GK7)

Rond de Sinterklaasperiode worden er veel chocoladeletters gekocht en gegeten. Voor dit luxeproduct is het uitermate belangrijk dat de presentatie mooi is, maar ook dat de letters heel blijven tijdens het vervoeren. Hiervoor zijn speciale GK7 chocoladeletterdozen verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt van stevig goudkarton (GK) en speciaal ontworpen zodat chocoladeletters goed vast blijven zitten en niet gaan schuiven.

Bovendien hebben de GK7 dozen een helder venster aan de bovenkant, waardoor de presentatie altijd mooi is en de inhoud goed zichtbaar is.

Paaseidozen

Voor het verpakken van grote chocolade eieren zijn er speciale paaseidozen verkrijgbaar. Deze stevige kartonnen dozen zijn speciaal gemaakt in de vorm van een paasei. Paaseidozen zijn altijd voorzien van een vrolijk dessin met een lente print zoals tulpen.  Bovendien hebben ze een handig hengsel, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren en te tillen zijn. Ze zijn hierdoor niet stapelbaar.

Kruisbodemzakken

Kruisbodemzakken worden vaak gebruikt voor het verpakken van normale paaseitjes. Ze zijn verkrijgbaar in 3 formaten, zodat er verschillende porties verpakt kunnen worden. Kruisbodemzakken hebben een stevige kartonnen bodem, waardoor ze goed rechtop blijven staan. Bovendien zijn de zakjes kraakhelder transparant zodat de inhoud altijd goed zichtbaar is. Maak de feestelijke verpakking helemaal af met een stukje krullint en speciale paassticker.

Diamantzakken

Voor het verpakken van chocolade paashazen worden veelal diamantzakken gebruikt. Deze transparante zakken hebben een ronde bodem en zijn langwerpig, waardoor ze ideaal zijn voor het verpakken, presenteren en veilig vervoeren van een chocolade paashaas. Bij Baas Verpakkingen raden we altijd het gebruik van taartkartons aan. Deze stevige ronde kartonnen bodems zorgen ervoor dat de paashaas stevig blijft staan. De goudkartonnen bodems zijn verkrijgbaar in 3 formaten (12, 16 en 21 cm) die aansluiten bij het formaat diamantzak. Diamantzakken zijn net als kruisbodemzakken eenvoudig op te leuken met een stukje krullint en een cadeausticker.