Handrollen vs machinetape: wat is het verschil?

Handrollen vs machinetape: wat is het verschil?

Wie in de logistieke sector werkt of zelf vaak verpakkingen verstuurt, weet als geen ander dat verpakkingstape essentieel is voor het sluiten van dozen en het bundelen van producten of pakketjes. Je komt er al snel achter dat er 2 soorten tape zijn: handrollen en machinerollen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten tape? Dat leggen we in dit blog uit.

Wat zijn handrollen?

Handrollen tape zijn, zoals de naam doet vermoeden, geschikt om met de hand af te rollen. Ze zijn kleiner dan machinetape en hebben minder meters op de rol. Handrollen worden ook wel 50/66 tape genoemd. Dit heeft te maken met het formaat van de rollen: ze zijn 50mm breed en er zit 66 meter tape op de rol. Bij enige uitzondering zijn er andere afmetingen (zoals bonustape), maar 50/66 is veruit het meest gangbaar.

Bonustape

Bonustape is een soort tape met een kleine kern. Hiervoor zijn ook aparte dispensers beschikbaar. Doordat de kern erg klein is, bevat bonustape meer meters per rol. Een handrol bonustape is ook 50mm breed en bevat doorgaans 200 meter tape.

Handrollen kunnen in principe handmatig worden aangebracht, maar zeker voor pp en pvc tape is een goede tapedispenser aangeraden.

Machinetape

Machinetape is een soort verpakkingstape geschikt voor machines. Ook machinetape heeft vaak een kleine kern, waardoor er veel meters op de rol passen. Een normale rol machinetape bevat 990 meter tape. Hierdoor hoeft de rol minder vaak vervangen te worden en kan de machine lang doordraaien. Zeker in drukke omgevingen is dat handig, want je wilt het liefst niet dat machines lang stil staan omdat het tape constant gewisseld moet worden.

Voor de echte grootverbruikers kan er ook machinetape geleverd worden met 1500 of 1800 meter op de rol.

Kan ik handrollen en machinerollen laten bedrukken?

Jazeker! Zowel handrollen als machinetape zijn de perfecte manier om verpakkingstape te bedrukken met logo. Zo zorg je voor een grotere herkenbaarheid van jouw merk en ben je gedurende de gehele logistieke keten voor iedereen zichtbaar. Dit draagt bij aan een grotere naamsbekendheid en zorgt bovendien dat je vaker on-top-of-mind van jouw doelgroep blijft.

Niet zeker welk soort tape je nodig hebt? Neem gerust een kijkje bij onze verpakkingsmaterialen groothandel, waar we je graag verder helpen in jouw zoektocht naar de perfecte tape voor jouw business.

Meer weten over tape?

Wil je meer weten over de mogelijkheden, eigenschappen en toepassingen van verpakkingstape? Lees verder in een van onze informatieve blogs:

Welke soorten tape zijn er?

Wat is het verschil tussen PP en PVC tape?

Wat is het verschil tussen acryl, solvent en hotmelt belijming?