8 facilitaire producten om hygiënischer te werken

8 facilitaire producten om hygiënischer te werken

Facilitaire producten zijn onmisbaar bij nagenoeg ieder bedrijf. De een gebruikt ze intensiever dan de ander, maar werken zonder hygiënische facilitaire producten is bijna ondenkbaar. In dit blog lees je alles over facilitaire producten waarmee jij als bedrijf hygiënisch te werk kunt gaan.

Toiletpapier

Wat voor bedrijf u ook heeft: toiletpapier is een absolute must-have als het gaat om facilitaire artikelen. WC-papier is verkrijgbaar in diverse vormen en kwaliteiten. Zo zien we in de horeca en in scholen vaak professionele wc papier dispensers in combinatie met toiletpapier van Tork. De gesloten dispenser zorgt ervoor dat het toiletpapier niet gestolen kan worden. Bedrijven die toiletpapier vooral voor eigen personeel nodig hebben, kopen vaak het regulier 2 of 3-laags toiletpapier, afhankelijk van de behoeften.

Poetspapier

Poetspapier zien we erg vaak terugkomen in facilitaire ruimtes van (openbare) gebouwen, zoals scholen, beurzen en restaurants. In nagenoeg ieder toilet hangt wel een poetsrol dispenser waarmee bezoekers en medewerkers hygiënisch hun handen kunnen drogen. Poetspapier wordt ook vaak gebruikt in keukens en garages en wordt dan ook wel werkplaatspapier genoemd.

Lees meer over het kopen van poetspapier in ons blog: Poetspapier kopen: hier moet je op letten.

Papieren handdoekjes

Als alternatief voor poetsrollen zien we ook vaak papieren handdoekjes in toiletten en keukens. Het grote verschil is dat papieren handdoekjes netjes één voor één uit de dispenser gepakt kunnen worden, terwijl bij poetsrollen vaak grote stukken papier tegelijk worden afgescheurd. Papieren handdoekjes zijn ook verkrijgbaar in allerlei kwaliteiten en formaten, afhankelijk van de doorstroom en de toepassing.

Zeep

Een goede handzeep mag natuurlijk niet ontbreken. In facilitaire ruimtes met een grote doorstroom wil je niet om de haverklap het zeeppompje vervangen. Ga daarom als bedrijf altijd voor grote flessen handzeep van Tork, die gemakkelijk werken in een bijbehorende zeepdispenser. De handzeep is dan binnen een handomdraai vervangen in een nieuwe fles die weer lang mee gaat. Handzeep van Tork is ook verkrijgbaar in een antibacteriële versie.

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen mogen absoluut niet ontbreken in uw assortiment facilitaire producten. Van vleesverwerkers tot tatoeëerders en van ziekenhuizen tot schoonmaakbedrijven: wegwerphandschoenen zijn in de meeste ondernemingen onmisbaar.

In de voedselindustrie wordt vaak gebruikgemaakt van blauwe wegwerphandschoenen, omdat de kleur blauw gemakkelijk te traceren is wanneer er onverhoopt een handschoen in het voedsel valt. Zwarte handschoenen hebben op hun beurt een nette uitstraling en worden bijvoorbeeld gebruikt voor BBQ’s.

Voor mensen met een latex allergie zijn er ook nitril handschoenen verkrijgbaar. Nitril handschoenen zijn altijd ongepoederd, terwijl latex handschoenen ook een poederlaagje kunnen hebben voor het gemakkelijk aan- en uittrekken van de weggooi handschoenen.

Haarnetjes

Haarnetjes zijn een welbekend facilitair gebruiksartikel en zien we ook vaak terug op plekken waar absoluut geen haartje mag vallen, zoals in ziekenhuizen maar ook in de voedselindustrie. Met een haarnetje ben je ervan verzekerd dat uitgevallen haren niet terechtkomen waar ze niet thuis horen. Haarnetjes zijn verkrijgbaar in de kenmerkende kleuren blauw en wit. Ideaal voor plekken waar hygiëne voorop staat en waar veel bezoekers komen.

Schoenovertrekken

Moet de vloer goed schoon blijven? Krijgt u veel bezoekers over de vloer? Kies dan voor schoenovertrekken. Met een schoenovertrek hoeven personeel en bezoekers hun schoenen niet uit te doen als ze bijvoorbeeld een bedrijfshal willen bezoeken. Door het gebruik van schoenovertrekken blijft de ondergrond altijd netjes, zonder dat je op blote voeten hoeft te lopen.

Wegwerpschorten

Wegwerpschorten worden veel gebruikt in fabrieken waar gewerkt wordt met voedsel of vette en chemische stoffen. De dunne schortjes zijn one-size-fits-all en kunnen na gebruik worden weggegooid bij het plastic afval. Pak na iedere pauze of batch een nieuwe, zodat er geen kruisbesmetting plaats kan vinden tussen verschillende voedingsmiddelen.