Handdoek dispensers: de keuzegids

Handdoek dispensers: de keuzegids

Handdoek dispensers zijn in diverse soorten en maten beschikbaar. Het standaard merk dat Baas Business Market al jaren voert is Tork. Tork heeft een zeer divers assortiment en heeft vele onderzoeken gedaan naar de juiste vorm van hand hygiëne. Niet voor niets dat het merk ook veel gebruikt wordt in grote publieke gelegenheden als ziekenhuizen, scholen, theaters en niet te vergeten op Schiphol. Doordat het assortiment zeer ruim en divers is, kan voor elke gelegenheid de juiste oplossing gevonden worden. Voor zowel druk bezochte sanitaire gelegenheden op Schiphol, maar ook in het toilet van een klein kantoor.

Welke handdoekdispensers passen het beste bij uw bedrijf?

Door het stellen van een aantal vragen kan goed bepaald worden welke serie dispensers het beste aansluit bij uw bedrijf. Dit heeft te maken met het aantal bezoekers bijvoorbeeld. De vragen die het beste gesteld kunnen worden zijn de volgende:

  • Hoe ziet uw bedrijf eruit?
  • Door wie worden de sanitaire ruimten bezocht?
  • Welke ervaring wilt u de bezoeker van de sanitaire ruimte bieden?
  • Door hoeveel personen wordt de sanitaire ruimte bezocht?
  • Hoe wordt de sanitaire ruimte beheerd en schoon gemaakt?
  • Welke capaciteit is er nodig?

Op basis van deze vragen kan goed worden bepaald welke dispenser het beste aansluit bij uw vraag.

Om dit verder te vergemakkelijken zijn alle dispensers voorzien van symbolen. Deze geven weer welke dispenser voorziet in welke ruimten. De volgende symbolen geven aan welke dispenser goed gebruikt kan worden bij intensief of minder intensief gebruik.

Iconen aantal bezoekers sanitaire ruimte papierdispenser
De iconen die aangeven voor hoeveel bezoekers van de sanitaire ruimte de papierdispenser geschikt is.

Welke papieren handdoeken passen bij mijn dispenser?

Niet alle handdoeken passen in alle dispensers. Vergelijk het met cartrigdes in printers en benzine en diesel auto's. De papieren handdoekjes hebben verschillende eigenschappen zoals de maten en vouwwijzen die variëren. Om deze reden zijn alle dispensers en handdoeken voorzien van een code. Deze geeft aan of de papiersoort en dispenser bij elkaar passen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de H1/H2/H3. Hieronder ziet u hoe dit op de handdoeken en dispensers wordt weergegeven.

De H2 Dispenser van Tork en de bijbehorende multigevouwen handdoekjes.
De H2 Dispenser van Tork en de bijbehorende multigevouwen handdoekjes.

Soorten papieren handdoeken

Buiten dat er verschillende maten zijn met de handdoekjes, zijn deze ook op verschillende manieren gevouwen.

  • Multifold handdoeken: Groot formaat handdoek, meervoudig in elkaar gevouwen. Door deze handige multifold wordt 1 handdoek per keer uit de dispenser genomen, terwijl de volgende hygiënisch klaarhangt voor de volgende gebruiker.
  • Singefold handdoeken: Klein formaat handdoek, Z/V-vouw. Iedere handdoek wordt geheel uitgevouwen uit de dispenser genomen.
  • C-gevouwen handdoeken: Ruim formaat handdoek. Liggen los op elkaar gestapeld, waardoor gemakkelijk meer dan 1 handdoek tegelijk kan worden uitgenomen.
  • Handdoekrollen: Grote papieren rollen vergelijkbaar met 8 stapels gevouwen handdoeken. Doseer de rollen met een zelfsnijdend mechanisme of dispenser.
De verschillende soorten vouwen van papieren handdoekjes.
De verschillende soorten vouwen van papieren handdoekjes.