Natuurlijk kan een goede webshop niet zonder de juiste verpakkingen. Uw producten moeten immers veilig aankomen op de plaats van bestemming. Want een beschadigd product moet retour, gecrediteerd of vervangen worden en daar zit geen ondernemer op te wachten. Om een goed beeld te geven welke verpakkingen webshops het meeste gebruiken hebben wij voor u een top 5 gemaakt van de meest gebruikte webshop verpakkingen.

Geen webshop kan zonder deze artikelen!

1. Verzendverpakkingen

Het meest belangrijke is misschien wel de verzendverpakking zelf. Dit is de omverpakking waarin het product wordt verpakt om deze netjes en onbeschadigd bij de klant te krijgen. Welke verzendverpakking u gebruikt is natuurlijk geheel afhankelijk van het product dat u moet verzenden. Verzend u kleding dan worden over het algemeen verzendzakken gebruikt. Deze sterke zakken zijn lichtgewicht en kunnen soms zelfs door de brievenbus. Wel zo voordelig. Voor kleinere producten worden ook vaak brievenbusdoosjes gebruikt of luchtkussen enveloppen. Deze verpakkingen zorgen voor een veilig vervoer en zijn goedkoper om te verzenden wanneer deze door de brievenbus past.

Maar verstuurd u bijvoorbeeld een computerscherm dan verstuurt u dit niet in een verzendzak of brievenbusdoos maar een stevige vouwdoos. Ook dozen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Zo kunt u afhankelijk van bijvoorbeeld het gewicht van uw product kiezen voor enkel- of dubbelzijdig karton maar ook voor autolock dozen om het verpakkingsproces net even sneller te laten verlopen.

2. Opvulmaterialen

Dit computerscherm dat u wilt verzenden moet natuurlijk wel onbeschadigd bij de klant aankomen. Om producten te beschermen tijdens het vervoer wordt er dan ook veelvoudig gebruik gemaakt van opvulmaterialen. Opvulmateriaal is er in allerlei soorten en maten zodat u dit altijd kunt afstemmen op uw product. Zo is er het alom bekende luchtkussenfolie om het product te beschermen. Maar zijn er ook luchtkussenzakjes om bijvoorbeeld ruimte in de omverpakking op te vullen. Bent u op zoek naar een meer milieuvriendelijkere oplossing? Kijk dan naar de verschillende kwaliteiten opvulpapier en natuurlijk biologisch afbreekbaar flopak!

3. Tape

Onmisbaar in elk magazijn is natuurlijk tape. Tape bestaat net als vele verpakkingen in allerlei soorten en ook maten. Zo kunt u voor 'normaal' tape kiezen. Deze tape is meestal transparant of bruin en is ook bekend onder de naam 50/66 tape. Dit is een afkorting voor 50 mm breed, de breedte van de rol en 66 meter aan tape op de rol. Dit zogenaamde dozensluittape is er natuurlijk ook bedrukt met met de tekst breekbaar. Deze 'breekbaar' tape geeft duidelijk aan dat de inhoud van het pakket breekbaar is en er dus voorzichtig mee omgegaan moet worden. Maar natuurlijk kan tape ook bedrukt worden met uw eigen logo of boodschap!

Worden er erg veel pakketten per dag verpakt dan is bonus tape een goed alternatief. Op deze rollen zit +/- 2.5 keer het aantal meters dan op een normale rol. Zo hoeft u niet elke keer de rol te wisselen! Is dit nog niet genoeg? Machine tape rollen hebben wel 990 meter op een rol!  

Ook tape kan niet achter blijven op het gebied van milieuvriendelijke vervangers. Zo is er al enige tijd papier tape verkrijgbaar. Deze hecht zich goed op dozen en geeft uw product en bedrijf een milieuvriendelijke uitstraling. En natuurlijk kan ook deze bedrukt worden met uw eigen logo en tekst!

Bedrukt tape papier
Een voorbeeld van bedrukt papier tape

4. Zakjes

Een veel gebruikt artikel om producten te bundelen en stofvrij te houden zijn plastic zakken. Een van de vele voordelen van plastic zijn de veelzijdigheid en de prijs. Zo kunnen plastic zakken in diverse kwaliteiten, formaten en uitvoeringen gemaakt worden tegen relatief lage prijzen. Kleding wordt bijvoorbeeld veel verpakt in LDPE zakjes met een plakstrip. Maar besteld u bijvoorbeeld knopen of schroeven? Dan worden deze vaak gebundeld in een gripzakje. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en gesloten. Wel zo handig voor uw klant.

5. Paklijstenveloppen en labels

Het niet alleen belangrijk om het product van A naar B te krijgen. Ook moet de bijbehorende administratie correct aankomen. Hiervoor worden paklijstenveloppen gebruikt. Deze enveloppen plakken moeiteloos op dozen of verzendzakken om zo een pakbon, factuur of retourformulier bij te voegen. Paklijst enveloppen zijn meestal in een plastic variant maar tevens nu in een papieren alternatief verkrijgbaar voor minder impact op het milieu.

En wel zo belangrijk voor de vervoersmaatschappij, een correcte adreslabel op de verpakking. Voor de grote verzenders onder ons kunnen in de portalen van vervoersmaatschappijen direct labels worden geprint op bijvoorbeeld Dymo XL labels. Print u het liever op de standaard printer? Gebruik dan etiketten op A4 formaat verkrijgbaar in verschillende formaten.

Natuurlijk zullen er voldoende artikelen niet genoemd zijn die wel veel gebruikt worden. Dit zijn echter de meest voorkomende verpakkingen waar een webshop eigenlijk niet zonder kan. Start u een webshop of heeft u er al een, en bent u op zoek naar goede verpakkingen? Bekijk dan ons complete assortiment online. Ook kunt u hier terecht voor vragen over verpakkingen of mogelijkheden tot bedrukken van uw eigen verpakking!

Verzendverpakkingen