De 5 meest gebruikte webshop verpakkingen

De 5 meest gebruikte webshop verpakkingen

Natuurlijk kan een goede webshop niet zonder de juiste verpakkingen. Uw producten moeten immers veilig aankomen op de plaats van bestemming. Want een beschadigd product moet retour, gecrediteerd of vervangen worden en daar zit geen ondernemer op te wachten. Om een goed beeld te geven welke verpakkingen webshops het meeste gebruiken hebben wij voor u een top 5 gemaakt van de meest gebruikte webshop verpakkingen.

Geen webshop kan zonder deze artikelen!

1. Verzendverpakkingen

Het meest belangrijke is misschien wel de verzendverpakking zelf. Dit is de omverpakking waarin het product wordt verpakt om deze netjes en onbeschadigd bij de klant te krijgen. Welke verzendverpakking u gebruikt is natuurlijk geheel afhankelijk van het product dat u moet verzenden.

Voor het verzenden van kleding dan worden over het algemeen verzendzakken gebruikt. Deze sterke zakken zijn lichtgewicht en kunnen soms zelfs door de brievenbus. Wel zo voordelig. Voor kleinere producten worden vaak brievenbusdoosjes of luchtkussen enveloppen gebruikt. Deze verpakkingen zorgen voor een veilig vervoer en zijn bovendien goedkoper om te verzenden.

Wilt u iets fragiels versturen, zoals een computerscherm? Dan verstuurt u dit niet in een verzendzak of brievenbusdoos maar in een stevige Amerikaanse vouwdoos. Deze verzenddozen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u afhankelijk van het gewicht van uw product kiezen voor enkel- of dubbelzijdig karton.

Ook zijn er autolock-dozen beschikbaar om het verpakkingsproces net even sneller te laten verlopen. Deze worden ook wel fastboxen genoemd, omdat ze heel snel in elkaar gezet kunnen worden. De bodem schuift namelijk in zichzelf (autolock) wanneer de doos wordt uitgevouwen. De handige plakstrip op de klep zorgt ervoor dat de doos ook binnen no-time gesloten is.

Webshop verzendzak en amerikaanse vouwdoos
Webshop verzendzak en Amerikaanse vouwdoos

2. Opvulmaterialen

Dit computerscherm dat u wilt verzenden moet natuurlijk wel onbeschadigd bij de klant aankomen. Om producten te beschermen tijdens het vervoer wordt er dan ook veelvoudig gebruik gemaakt van opvulmaterialen. Opvulmateriaal is er in allerlei soorten en maten zodat u dit altijd kunt afstemmen op uw product.

Zo is er het alom bekende luchtkussenfolie om het product te beschermen. Maar zijn er ook luchtkussenzakjes om bijvoorbeeld ruimte in de omverpakking op te vullen. Bent u op zoek naar een milieuvriendelijkere oplossing? Kijk dan naar de verschillende kwaliteiten opvulpapier en natuurlijk biologisch afbreekbaar Flopak!

Lees ook onze blog over opvulmaterialen om er achter te komen welke materialen het meest geschikt zijn voor uw product en business.  

3. Tape

Tape is onmisbaar voor iedereen die pakketjes verstuurt. Met name het verzenden van dozen vraagt om een goede sluiting. Tape bestaat net als de andere verpakkingsmaterialen in allerlei soorten en ook maten.

Zo is er het 'normale' tape. Deze tape is meestal transparant of bruin en is ook bekend onder de naam 50/66 tape. Dit is een afkorting voor 50 mm breed (de breedte van de rol) en 66 meter (lengte) aan tape op de rol.

Verpakkingstape is standaard verkrijgbaar met met de tekst breekbaar. Deze 'breekbaar' tape geeft duidelijk aan dat de inhoud van het pakket breekbaar is en er dus voorzichtig mee omgegaan moet worden. Maar natuurlijk kan tape ook bedrukt worden met uw eigen logo, boodschap of adres!

Oranje tape met breekbaar bedrukking
Standaard bedrukte tape met de tekst "breekbaar"

Verpakt u erg veel pakketten per dag? Dan is de voordeligere bonus tape een goed alternatief. Op deze rollen zit +/- 2.5 keer het aantal meters dan op een normale rol. Zo hoeft u niet elke keer de rol te wisselen! Is dit nog niet genoeg? Machine tape rollen hebben wel 990 meter op een rol!

Een milieuvriendelijk alternatief is papieren tape. Papier tape is al enige tijd verkrijgbaar in de markt. Deze hecht zich goed op dozen en geeft uw product en bedrijf een milieuvriendelijke uitstraling, iets waar de huidige consument veel waarde aan hecht. Ook papiertape kan bedrukt worden met uw eigen logo en tekst!

Bedrukt tape papier
Een voorbeeld van bedrukt papier tape

Lees ook onze keuzegids voor tape om een tape te kiezen die het beste aansluit bij uw business.

4. Zakjes

Een veel gebruikt artikel om producten te bundelen en stofvrij te houden zijn plastic zakken. Een van de vele voordelen van plastic zijn de veelzijdigheid en de prijs. Zo kunnen plastic zakken in diverse kwaliteiten, formaten en uitvoeringen gemaakt worden tegen relatief lage prijzen.

Kleding wordt bijvoorbeeld veel verpakt in LDPE zakjes met een plakstrip. Maar besteld u bijvoorbeeld knopen of schroeven? Dan worden deze vaak gebundeld in een gripzakje. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en gesloten. Wel zo handig voor uw klant.

5. Paklijstenveloppen en labels

Om uw product van A naar B te krijgen, moet de bijbehorende administratie kloppend zijn. Een correcte weergave van naam- en adresgegevens is essentieel voor de postbode om het pakket op het juiste adres af te leveren.

Om deze gegevens te duiden worden paklijstenveloppen gebruikt. Deze enveloppen plakken moeiteloos op dozen of verzendzakken om zo een pakbon, factuur of retourformulier bij te voegen. Paklijst enveloppen zijn van origine in een plastic variant maar nu ook als papieren alternatief verkrijgbaar, zodat uw verzendingen meer impact hebben op het milieu.  

Een correct adreslabel mag niet ontbreken op de verpakking. Voor de grote verzenders onder ons kunnen in de portalen van vervoersmaatschappijen direct labels worden geprint op bijvoorbeeld Dymo XL labels. Print u verzendlabels liever op de standaard printer? Gebruik dan printeretiketten op A4 formaat verkrijgbaar in verschillende formaten.

Start u een webshop of heeft u er al een, en bent u op zoek naar goede verpakkingen? Bekijk dan ons complete assortiment verpakkingsmaterialen online. Ook kunt u hier terecht voor vragen over verpakkingen of mogelijkheden tot bedrukken van uw eigen verpakking!