Iedereen verzend wel eens wat. Iets online verkocht, een besteld product retour sturen of je hebt een webshop. Er zijn tal van mogelijkheden om in aanraking te komen met het verzenden van verpakkingen. Bij het versturen gebruik je natuurlijk diverse soorten procuten. De meest gebruikte zijn de doos of webshopbag met het altijd handige tape. Maar hoe zorg je ervoor dat je producten onbeschadigd van A naar B gaan? Precies, opvulmiddel.

Er zijn diverse soorten opvulmaterialen verkrijgbaar. De een meer proffesioneel dan de ander. Om de keuze makkelijker te maken, hierbij een ovezicht van de meest gebruikte opvulmaterialen met de daarbij behorende eigenschappen.

1. Flopak

Flopak is gemaakt van kleine schuimpjes. Dit ultralichte opvulmateriaal is stofvrij, antistatisch en verkrijgbaar in een biologisch afbreekbare variant. Het vulmateriaal is zelfblokkerend, en verschuift dus niet. Hierdoor verschuiven de producten in de doos amper en is het dus een zeer bevrouwbaar middel. Tevens kan het worden herbruikt en goed dooseerbaar. Flopak is verkrijgbaar in de kleuren beige en de biologisch afbreekbare groene en zwarte variant.

Flopak

2. Luchtkussenfolie

Luchtkussenfolie wordt heel veel gebruikt in de verpakkingsbranche. Het folie is gemakkelijk op maat te knippen en zeer stootbestendig. Veelal gebruikt voor electronica vanwege deze eigenschappen. Bubbeltjesfolie is ook verkrijgbaar in een antistatische variant. Handig voor wanneer artikelen geen stof mogen aantrekken. Het luchtkussenfolie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zo past het voor iedere gebruiker. Het wordt ook veel gebruikt met verhuizingen.

Luchtkussenfolie-2

3. Luchtkussenzakjes

Zakjes gevuld met lucht. Een zeer handig type vulmateriaal. Deze zakjes worden veelal leeg geleverd en gevuld door middel van een machine. Tegenwoordig kan je echter ook reeds gevulde zakjes kopen. Deze zijn gemakkelijk per doos a 200 stuks verkrijgbaar.

Luchtkussenzakjes

4. Natronkraft

Natronkraft wordt veel gebruikt voor het verpakken van artikelen wanneer deze verzonden moeten worden. Door verschillende gradaties in gewicht is het ook gemakkelijk de juiste keuze te maken welke dikte te gebruiken. Kraft papier wordt ook gebruikt voor het opvullen van dozen. Doordat het stevige papier zeer robuust is maakt men hier graag gebruik van. Meestal worden hiervoor wel de dikkere varianten, 70 grams en 90 grams gebruikt. Natronkraft heeft daarbij de eigenschap dat het een neutrale kleur heeft en een milieuvriendelijke look.

Natronkraft

5. Sizzlepak

Sizzlepak of spring fill wordt vooral gebruikt voor het opvullen van de luxere verpakkingen. Het heeft, zoals de naam al zegt, een spingerig effect. Het van karton gemaakte materiaal is volledig composteerbaar. Sizzle pak is verkrijgbaar in diverse kleuren. In de categorie van van opvulmaterialen voor de kerstpakketten en fruitmanden wordt ook vaak houtwol, cellofaanwol en papierwol gebruikt.

Dit zijn natuurlijk niet alle soorten opvulmaterialen. Zo zijn er onder andere padpack papier, shredderkarton en vloeibare opvulling. De benoemde typen zijn echter wel de meest voorkomende. Bent u toch op zoek naar 'speciaaltjes'? Neem dan contact met ons op!