U heeft er inmiddels ongetwijfeld van gehoord of mee te maken gehad. Foodverpakkingen gemaakt van suikerriet. Met de nieuwe wetgeving van de Single Use Plastics (SUP) om de hoek is iedereen op zoek naar duurzame alternatieven. Zo worden er natuurlijk foodverpakkingen  gemaakt van bijvoorbeeld karton en bio plastic. Foodverpakkingen gemaakt van suikerriet lijken echter de overhand te krijgen.

Suikerriet verpakkingen zijn gemaakt van bagasse. Bagasse is eigenlijk het afvalproduct van suikerriet. Het woord bagasse is ook afgeleid van het Franse woord bagage en het Spaanse woord bagazo, wat afval betekend.

Voor de productie van onder andere snoep en chocolade worden stengels suikerriet geperst om sap te genereren. Deze sap wordt dan gebruikt in deze lekkernijen en voorheen werden de stengels weggegooid. Zonde zo blijkt! Van dit zogenaamde afvalproduct wordt dus bagasse gemaakt, wat ideaal is voor de verpakkingsbranche. Om overzichtelijk te maken waarom ook u voor bagasse zou moeten kiezen zetten wij voor u de voordelen hiervan op een rijtje.

Kwaliteit

De kwaliteit van bagasse is uitstekend! Producten gemaakt van bagasse zijn steviger dan karton of plastic. Hierdoor is het een uitstekend alternatief voor deze producten. Bagasse producten zijn ook smaak neutraal waardoor het zich perfect leent voor het verpakken van voedsel. De oliebestendigheid geeft ook de mogelijkheid om sausen en vettere producten hierin te verpakken zonder dat deze doorlekken.

Magnetron, vriezer én oven!

Bagasse is niet alleen stevig maar ook nog eens geschikt voor allerlei apparaten. Zo kunnen verpakkingen gemaakt van bagasse moeiteloos gebruikt worden in de magnetron, in de vriezer én in de oven. De verpakkingen kunnen in de magnetron tot 750 watt. Het is vriezerbestendig tot -20 °C en kan in de oven tot 100 °C. Ideaal dus voor meerdere etenswaren!

Gegevens voor magnetron, vriezer en oven
Bagasse is geschikt voor zowel magnetron, vriezer als oven!

Duurzaamheid

Bagasse is natuurlijk het duurzame alternatief voor onder andere foodverpakkingen. Maar buiten de duurzame eigenschappen die het product bezit heeft het ook een milieuvriendelijke look. Op deze manier presenteert u ook duidelijk aan uw klanten dat u milieu hoog in het vaandel heeft staan. Prettig om uw imago op deze manier een boost te geven.

Milieu

Wat zou een milieuvriendelijk alternatief zijn als deze niet milieuvriendelijk is? Producten gemaakt van bagasse zijn 100% composteerbaar. Dit houdt in dat het moeiteloos mag worden weggegooid in de groene afvalcontainer. De verpakkingen van bagasse worden namelijk binnen 2 tot 8 weken omgezet tot droge compost. Een goede grondstof die ook weer hergebruikt kan worden voor diverse planten en gewassen. Ook handig voor de gebruikers die niet meer de verpakking hoeven te scheiden van eventuele overgebleven etenswaren.

Assortiment Baas Verpakkingen

Ook in het assortiment van Baas Verpakkingen vindt u een compleet assortiment bagasse foodverpakkingen. Zeker in tijden als deze waar het aantal afhaalmaaltijden groeit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die direct uit voorraad verkrijgbaar zijn? Neem een kijkje in onze webshop voor ons complete assortiment.