5 Speciale verpakkingen voor de slagerij

5 Speciale verpakkingen voor de slagerij

Heeft u een slagerij? Dan mogen speciale slagerij verpakkingen voor vleeswaren niet ontbreken. Er zijn verschillende verpakkingsmaterialen die speciaal voor slagers verkocht worden. In dit blog bespreken we de belangrijkste verpakkingen waar je als slager echt niet zonder kunt.

Slagersfolie

Slagersfolie is een absolute must-have in iedere slagerij. Deze handige rollen LDPE folie zijn gemakkelijk af te scheuren en helpen bij het maken van de perfecte portieverpakkingen. Dit speciale soort folie beschermt vleeswaren tegen uitdroging en verkleuring en is bovendien geschikt voor in de vriezer.

Tussenlegvellen

Kleine tussenlegvellen zorgen ervoor dat dunne plakken vlees, zoals rosbief en rollades, niet aan elkaar gaan kleven, zodat ze gemakkelijk uit de verpakking gehaald kunnen worden door de consument. Tussenlegvellen zijn verkrijgbaar in diverse standaardformaten, die samengaan met speciaal daarvoor bestemde vleeswarenschaaltjes.

Vleeswarenschaaltjes

Vleeswarenschaaltjes zijn veelal gemaakt van plastic of foam. Ze zijn verkrijgbaar in standaardformaten, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Foam schaaltjes zijn nog altijd zeer populair, ondanks verschillende milieuwetgevingen die het gebruik van deze polystyreen foam schaaltjes ontmoedigen.

Dat komt doordat vleeswarenschaaltjes van foam nogal wat voordelen hebben: ten eerste isoleren ze heel goed. Dat maakt ze uitermate geschikt voor het verpakken van voedingsmiddelen die temperatuurgevoelig zijn, zoals vlees. Daarbij zijn ze licht van gewicht, wat ze gemakkelijk maakt om te hanteren en te vervoeren. Foam schaaltjes hebben ook schokabsorberende eigenschappen, wat een meerwaarde is tijdens transport. Tot slot zijn ze vaak goedkoper dan plastic vleeswarenschaaltjes. Deze eigenschappen maken dat foam schaaltjes nog altijd een populaire keuze zijn voor veel slagerijen.

Plastic vleeswarenschaaltjes zijn beter te recyclen en hebben nog een aantal voordelen: er zijn veel meer varianten op de markt. Denk aan verschillende vormen en kwaliteiten, geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ze zijn ook verkrijgbaar in diverse kleuren waaronder zwart en transparant, wat zorgt voor een nette en verzorgde presentatie van uw vleeswaren.

Gourmetschalen

Dit is er eentje voor de feestdagen: gourmetschalen. Deze stevige plastic schalen worden gebruikt om allerlei stukjes vlees voor de gourmet bij elkaar te verpakken in één handige verpakking. Gourmetschalen zijn dan ook verkrijgbaar met en zonder vaksverdeling. Om kruisbesmetting en smaakverlies te voorkomen, kies je voor een professionele gourmetschaal. Gourmetschalen kun je bestellen met speciale bijbehorende deksels, zodat ze goed afgesloten zijn en gemakkelijk getransporteerd kunnen worden.

Vacuumzakken

Voor het luchtdicht verpakken van grote stukken vlees zijn vacuümzakken voor voedsel essentieel. Deze dikke zakken van 90 micron trekken zichzelf vacuüm om stukken vlees heen. Hierdoor blijft het vlees veel langer goed, omdat er geen invloeden van buitenaf bij kunnen komen. Bovendien zijn de vacuümzakken geschikt voor de vriezer en kan het vlees gemakkelijk worden ingevroren in een voedselveilige vacuümzak.