Papieren zakken: welke soorten zijn er en wat kun je ermee?

Papieren zakken

Het is een product dat steeds populairder wordt: papieren zakken. Met het oog op duurzaamheid en recycling stappen veel ondernemers over van de klassieke plastic verpakkingen naar een papieren variant. Daarom vonden we het bij Baas Verpakkingen hoog tijd om op een rijtje te zetten welke papieren zakken er eigenlijk allemaal zijn, wie ze gebruiken en wat je ermee kunt. Ook benieuwd of papieren zakken voor uw business interessant zijn? Lees snel verder en ontdek alles over papieren zakken!

Fruitzakken

Als het gaat om duurzaamheid en milieubewustzijn lopen fruittelers vaak voorop. Niet verwonderlijk dus dat veel fruittelers, verswinkels en in fruit gespecialiseerde marktkooplui zijn overgestapt naar papieren zakken om hun fruit in te verpakken. Deze speciale fruitzakken zijn gemaakt van stevig natronkraft, zodat ze niet snel gaan scheuren.

Bovendien zijn papieren fruitzakken zo gemaakt dat ze vochtbestendig zijn. Dit maakt dat ze een goede bescherming bieden tegen schimmel of andere ongewenste zaken waardoor fruit bederft. Fruitzakken kunnen gebruikt worden voor allerlei soorten fruit, van appels en peren tot bakjes met aardbeien of bessen. Fruitzakken zijn zowel bedrukt als onbedrukt verkrijgbaar.

Snackzakken

Snackzakken worden volop gebruikt door snackbars en take-away restaurants. Ze zijn ingelegd met een vetvrije ersatz laag, waardoor het vet van de gefrituurde snacks er niet doorheen druipt. Bovendien hebben ze speciale perforatiegaten aan de zijkant, waardoor de snacks krokant blijven. Snackzakken zijn verkrijgbaar in allerlei maten, voor het verpakken van één frikandel tot een familiezak patat.

Oliebolzakken

Deze zijn speciaal voor oud en nieuw: oliebolzakken. Ze hebben dezelfde eigenschappen als snackzakken, maar oliebolzakken zijn voorzien van een mooie opdruk met oliebollen. De bedrukte oliebolzakken bieden als voordeel dat je als oliebollenkraam niet je eigen verpakking hoeft te laten bedrukken. Oliebolzakken bedrukken kan natuurlijk wel, u heeft al gepersonaliseerde oliebolzakken vanaf 12 dozen (120kg).

Viszakken

Speciaal voor de viskraam zijn papieren viszakken ontwikkeld. Deze hebben een mooie opdruk in het blauw met de tekst “Vers & Lekker”. Er zijn ook witte zakken verkrijgbaar met een mooie tekst opdruk. Viszakken hebben dezelfde eigenschappen als snackzakken, maar bieden als groot voordeel dat ze er professioneel uitzien. Omdat viszakken ook vetwerend zijn, zijn ze geschikt voor het verpakken van alle soorten vis en schaaldieren, zoals zalm, haring, garnalen en kibbeling.

Warmhoudzakken

Warmhoudzakken zijn een speciaal type papieren zak. Ze zijn niet volledig vervaardigd van papier, maar hebben een aluminium binnenlaag. Hierom worden ze ook wel gevoerde zakken genoemd. Warmhoudzakken zijn verkrijgbaar in diverse varianten, onder andere voor kip, vis en spareribs. De aluminium laag zorgt ervoor dat de warmte in de zak behouden blijft, zodat je als maaltijdbezorger zeker bent dat de etenswaren warm aankomen bij de consument.

Vensterzakken

Dit type papieren zak is eigenlijk een hybride. De zak is van papier, maar bevat een plastic venster voor een mooie presentatie. Als het belangrijk is dat de inhoud van de zak duidelijk zichtbaar is, zoals vaak het geval is bij het verkopen van bijvoorbeeld noten of koffiebonen, bieden vensterzakken een ideale oplossing. Ze zijn bovendien voorzien van een blokbodem, waardoor ze stevig overeind blijven staan. Vensterzakken bieden hiermee de ideale oplossing voor een prachtige productpresentatie, terwijl ze een duurzame uitstraling hebben.