Papier tape: verpakkingstape van de toekomst

Papier tape: verpakkingstape van de toekomst

In de wereld van verpakkingstape vinden constant evoluties plaats. Een relatief nieuw type tape op de markt is papier tape. Deze verpakkingstape wordt gezien als zeer duurzaam en is bovendien gemakkelijk in gebruik. We lichten in dit blog graag meer toe over deze ontwikkeling, dus lees snel verder.

Papier tape: een duurzame oplossing.

Papier tape is een duurzaam alternatief ten opzichte van de klassieke kunststoffen verpakkingstapes (PVC en PP tape) zoals we die allemaal kennen. Het is gemaakt van papier en kan dus ook eenvoudig gerecycled worden met kartonnen dozen. Dit is handig voor de consument (ontvanger) van pakketjes, deze hoeft de tape niet meer te scheiden van de doos voordat deze bij het oud papier wordt gezet.

Lijmlaag

De lijmlaag van onze papieren tape is gemaakt van solvent. Solvent is een belijming die bestand is tegen variërende temperaturen en bovendien zeer snel plakt. Dit maakt dat de papieren tape snel hecht op dozen, waardoor je snel kunt doorwerken.

Geen tape dispenser nodig

Een groot voordeel van papieren tape is dat het zeer gemakkelijk met de hand afgescheurd kan worden. Er is dus geen tape dispenser nodig om de tape snel aan te brengen. Papieren tape scheurt zo gemakkelijk doordat de houtvezels in de lengterichting lopen. Het is dus erg stevig in de lengterichting, wat het een stevige tape maakt die geschikt is voor diverse lichte en zwaardere toepassingen.

Bedrukkingsmogelijkheden

Als je op zoek bent naar bedrukte verpakkingstape dan kan papieren tape ook uitermate geschikt zijn voor jouw business! Papieren tape leent zich prima voor een bedrukking met uw logo, boodschap, waarschuwing of zelfgemaakte afbeelding.

Tamper evident

Een laatste voordeel van papieren tape is dat het “tamper evident” is. Dit betekent zoveel als fraudebestendig: het is namelijk direct zichtbaar als er pottenkijkers in uw zending kijken. Hierdoor denken ze wel twee keer na voordat ze de doos open maken en weet de ontvanger altijd zeker dat de doos gesloten is gebleven zolang de tape intact is.