Wat is Flopak en hoe wordt het gebruikt?

Wat is Flopak en hoe wordt het gebruikt?

Flopak is een opvulmiddel wat veel gebruikt wordt bij het versturen van artikelen. De veelzijdigheid maakt het product zeer interessant voor diverse verpakkingsdoeleinden. Flopak wordt net name gebruikt voor het snel opvullen van verzendverpakkingen.

De eigenschappen van Flopak zijn:

  • Geurloos
  • Niet statisch
  • Stofvrij
  • Zeer licht gewicht
  • Past zich gemakkelijk aan aan vrijwel alle producten
  • Doseert gemakkelijk
  • Zeer schokabsorberend

Het niet statische, stofvrije karakter maken Flopak uitermate geschikt voor het verzenden van elektronica. Het goede schok absorptie vermogen biedt uw producten de juiste bescherming die ze verdienen.

Het lichte gewicht heeft als bijkomend voordeel dat de verzendkosten nagenoeg niet hoger worden.

De verschillende soorten Flopak

Flopak bestaat er in diverse soorten. De twee meest gebruikte zijn de standaard Flopak en de Flopak Green. Het verschil tussen beide is de impact op het milieu. Zoals de naam doet vermoeden heeft de Flopak green op het milieugebied een streepje voor. Beide flopak soorten worden vervaardigd uit 100% recycled polystyrene.

De eigenschappen van beide soorten Flopak zijn gelijkwaardig en bieden daardoor dezelfde lichtgewicht bescherming voor uw producten. Aangevuld hierbij is het biologisch afbreekbare. De flopak wordt, wanneer deze in contact komt met micro-organismen, afgebroken binnen een periode van 9 tot 60 maanden. De biologisch afbreekbare flopak is vervaardigd uit een maïs en aardappelzetmeel en heeft dus geen impact op het milieu.

Het afbreekproces van biologische Flopak
Het afbreekproces van biologische Flopak

Op zoek naar meer informatie over Flopak? Bekijk dan alle informatie over opvulchips.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste Flopak voor uw verzendbehoeften? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.