11x onmisbare verpakkingsmaterialen voor maaltijdbezorging

11x onmisbare verpakkingsmaterialen voor maaltijdbezorging

Bent u eigenaar van een horecazaak? Of u nu een snackbar, pizzeria, sushi tent of chinees restaurant heeft: foodverpakkingen zijn onmisbaar voor take-away en afhaalrestaurants. In dit blog bespreken we de meest populaire horeca verpakkingen die absoluut niet mogen ontbreken in ieder (thuisbezorgd) restaurant.  

Menubakken

Menubakken zijn een absolute must-have voor iedere horeca zaak. Ze komen in veel verschillende formaten en materialen. De ene menubak is meer geschikt voor de oven, terwijl de andere een handige vaksverdeling heeft. We vertellen je hieronder meer over de verschillende varianten menubakken.

De meest gebruikte maaltijdbakken zijn nog altijd gemaakt van PP (polypropeen). PP kan temperaturen weerstaan tot wel 125°C en is dus uitermate geschikt als voedselveilige verpakking. PP bakjes zien we vanwege hun stevigheid goedkope karakter vaak terug bij chinese restaurants voor het verpakken van o.a. bami en nasi. PP bakken zijn verkrijgbaar in zwart en wit en staan ook wel bekend als kilobakken.

Pizzeria’s en shoarmazaken maken veel gebruik van aluminium maaltijdbakken. Aluminium menubakken worden gebruikt voor het verpakken en warmhouden van diverse soorten schotels, waaronder het zeer populaire kapsalon gerecht. Daarbij kunnen aluminium menubakken veilig in de oven gebruikt worden tot 230°C.

Salades of koude gerechten worden vaak verpakt in het dunnere PS (Polystyreen) plastic. PS is wat dunner dan PP en daarom wordt dit type menubak vaak gebruikt als voordelige oplossing voor het verpakken van koude gerechten zoals (maaltijd)salades.

Voor iedere maaltijdbak is ook een apart deksel beschikbaar, waarmee voedsel langer warm en vers verpakt blijft.

Snackbakken

Dit is er eentje voor met name snackbars. Snackbakken zijn ongelooflijk handig en een welbekende voedsel verpakking. Ze bestaan in diverse standaardformaten, aangegeven met een A+cijfer.  Zo zijn er snackbakjes speciaal voor frikandellen (A16N), kroketten (A5) maar ook voor patat met een sausvakje, zodat de saus en patat apart geserveerd kunnen worden (A7+1). Kortom: een verpakking die niet mag ontbreken in iedere snackbar!

Plastic bakjes

Naast de welbekende maaltijdbakken wordt er door thuisbezorgd restaurants ook nog zeer veel gebruikgemaakt van kleinere plastic bakjes. Denk aan sauscups, rauwkost bakjes en natuurlijk plastic bakjes met deksel. Plastic bakjes blijven vanwege hun kenmerkende eigenschappen erg populair in de horeca branche. Ze zijn voedselveilig, relatief goedkoop en effectief: ze zorgen ervoor dat u snel door kunt werken in de keuken.

Milieuvriendelijke maaltijdbakken

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp voor veel ondernemers. Traditionele plastic verpakkingen worden veelal vervangen door hernieuwbare bagasse en suikerriet verpakkingen. Ook karton wordt een steeds populairdere optie. Onze milieuvriendelijke maaltijdbakken zijn ook verkrijgbaar met- en zonder vaksverdeling, waarmee u diverse gerechten eenvoudig en snel kunt verpakken.

Sushitrays

Speciaal voor de populaire sushi restaurants zijn er sushi trays in allerlei verschillende formaten. Verpak uw diverse soorten sushi, zoals nigiri, maki, sashimi en temaki, op een aantrekkelijke en praktische manier die de versheid en smaak behoudt. Sushi trays worden altijd geleverd met een transparant deksel, zodat de inhoud goed zichtbaar is voor de ontvanger.

Pizzadozen

Deze is speciaal voor de pizzeria, maar wel een echte klassieker bij maaltijdbezorging: pizzadozen. Pizzadozen zijn verkrijgbaar in diverse standaardformaten voor kleine en grote pizza's. Ze houden vers gebakken pizza's goed warm en zijn de perfecte verpakking voor deze Italiaanse lekkernij. De pizzadozen van Baas Verpakkingen zijn standaard voorzien van een print. Pizzadozen lenen zich ook uitermate goed voor een gepersonaliseerde bedrukking met uw logo.  

Papieren zakken

Papieren zakken zijn een secundaire foodverpakking. De functie van papieren zakken is het bij elkaar houden en warmhouden van diverse soorten etenswaren. Snackzakken zijn bijvoorbeeld ingelegd met een vetvrije ersatz laag. Dit laagje maakt ze geschikt om vettige producten zoals patat en frikandellen in te verpakken. In een snackzak kunnen meerdere snacks bij elkaar verpakt worden, om kosten en verpakkingsmateriaal te besparen.

Er zijn ook speciale papieren zakken verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wat te denken van oliebolzakken, geschikt voor het verpakken van verschillende volumes oliebollen. Ook dit type papieren zak is ingelegd met een vetvrije ersatz laag. Bovendien hebben de oliebolzakken van Baas Verpakkingen een feestelijke oliebollen opdruk wat ze uitermate geschikt maakt voor het gebruik in oliebolkramen.

Warmhoudzakken

Een speciaaltje onder de papieren zakken: warmhoudzakken ofwel kipzakken. Kipzakken zijn geschikt voor het gemakkelijk verpakken van een hele of halve kip. Wat kipzakken zo bijzonder maakt, is dat ze zijn ingelegd met een aluminium coating. Door deze isolerende laag blijven kippetjes altijd lekker vers, warm en mals tijdens het vervoer. Zo heeft u keer op keer blije klanten.

Folies

Er zijn diverse soorten folies op de markt die uitermate geschikt zijn voor het langer vers en warm houden van voedsel tijdens maaltijdbezorging. Rekfolie is flexibel en kan gebruikt worden om maaltijdbakken snel en professioneel af te sluiten. Het rekfolie van Baas Verpakkingen is van hoge kwaliteit en is zeer gemakkelijk in gebruik, zeker in combinatie met een dispenser. Zo werk je altijd snel door in de keuken.

Dan is er ook nog aluminiumfolie. Alu folie is een van de weinige verpakkingsmaterialen die zeer goed bestand is tegen hitte (tot wel 230°C). Het is dus uitermate geschikt voor het verpakken van warme maaltijden. Naast de hittebestendigheid heeft aluminium een isolerende eigenschap. Dat maakt het het perfecte verpakkingsmateriaal om voedsel lekker lang warm te houden tijdens het bezorgen van maaltijden. Gebruik aluminiumfolie om snel en eenvoudig maaltijdbakken in te pakken en het eten keer op keer warm en vers te bezorgen.

Plastic of papieren tasjes

Van oudsher worden hemddraagtassen veel gebruikt voor een voordelige maaltijdbezorging. Deze plastic tasjes zijn goedkoop, stevig en licht van gewicht, wat ze de ideale keuze maakt voor bezorgrestaurants. Hemdtasjes worden wel steeds vaker belast, omdat ze onder de SUP-wetgeving vallen. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor een alternatief.

Veel horecazaken kiezen als duurzaam alternatief voor papieren tasjes. Deze speciale papieren snacktassen hebben een brede bodem, wat ze ideaal geschikt maakt om maaltijden in te vervoeren. Plaats maaltijdbakken eenvoudig in de tasjes en ze zijn klaar om te bezorgen! Papieren tasjes hebben een draagkracht tot 12kg, wat ze erg stevig maakt.

Courantdruk

Als extra toevoeging aan al deze populaire take-away verpakkingsmaterialen hebben we nog een speciale variant: courantdruk. Courantdruk is goedkoop, gerecycled papier dat vaak gebruikt wordt door Chinese restaurants om goedkoop en snel maaltijdbakken in te pakken. Het is eigenlijk de moderne variant op het krantenpapier dat vroeger gebruikt werd. Courantdruk zorgt ervoor dat het eten net lang genoeg warm blijft om op bestemming aan te komen.