Luchtdrogers versus Handdoekdispensers: Wat is de beste keuze voor uw bedrijf?

Luchtdrogers versus Handdoekdispensers: Wat is de beste keuze voor uw bedrijf?

Luchtdrogers versus Handdoekdispensers: Wat is de beste keuze voor uw bedrijf?

Een bedrijf maakt indruk op vele manieren: bereikbaarheid, service, prijs, en zelfs de sanitaire faciliteiten. De kwaliteit en efficiëntie van uw sanitaire ruimten kunnen veel zeggen over uw bedrijf. Een van de meest besproken aspecten van deze ruimten is de handdroogmethode: luchtdrogers of handdoekdispensers. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

Snelheid en Efficiëntie

Handdoekdispensers bieden een snelle en efficiënte manier om handen te drogen, meestal binnen enkele seconden. Luchtdrogers daarentegen kunnen tussen de 10 en 45 seconden nodig hebben. Bovendien kan het bij drukte moeilijk zijn om iedereen snel te bedienen met een luchtdroger, waardoor sommige mensen hun handen aan hun kleding drogen - niet ideaal vanuit hygiënisch oogpunt.

Geschikt voor welke gebruikers?

Luchtdrogers zijn vaak ontworpen voor volwassenen, wat problemen kan opleveren voor kinderen. Bovendien zijn ze alleen bedoeld voor het drogen van de handen. Papieren handdoeken bieden daarentegen meer veelzijdigheid, zoals het bijwerken van make-up, het snuiten van de neus, of het wassen van het gezicht.

Ontwerp en Gebruikersvriendelijkheid

Het geluid van een luchtdroger kan vergelijkbaar zijn met dat van een vrachtwagen op 15 meter afstand - niet bepaald aangenaam. Bovendien passen luchtdrogers qua design vaak niet bij de rest van de sanitaire accessoires. Handdoekdispensers zijn daarentegen verkrijgbaar in designs die passen bij zeepdispensers, toiletrolhouders en afvalbakken.

Kosten

Elke ondernemer moet rekening houden met kosten. Zowel elektrische handdrogers als papieren handdoeken brengen kosten met zich mee. Bij papieren handdoeken betaal je voor wat je gebruikt, inclusief de aanschaf van een dispenser en de constante aanvoer van handdoeken. Aan de andere kant kunnen de onderhoudskosten van luchtdrogers gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Hygiëne

Het doel van handen wassen is om ze schoon te maken. Luchtdrogers kunnen echter vuil door de ruimte blazen, terwijl papieren handdoeken het vuil in de prullenbak houden. Bovendien vereisen luchtdrogers regelmatig onderhoud om fris te blijven. Verschillende studies hebben aangetoond dat papieren handdoeken de meest hygiënische oplossing zijn voor het drogen van handen.

Bent u opzoek naar handdoekdispensers of  naar handdoekvullingen bekijk dan het ruime assortiment van groothandel verpakkingen Baas Verpakkingen.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste handdoekdispensers voor uw noodzaken? Neem gerust contact op met ons.