Luchtdroger of Papieren handdoekjes?

Luchtdroger of Handdoekdispenser?

Een totale indruk van uw bedrijf komt samen uit diverse onderdelen. Bedenk hierbij bereikbaarheid, service, prijs maar ook uw sanitaire ruimte is een belangrijk onderdeel. De uitstraling die u hier biedt reflecteert op uw onderneming. U wilt er dus alles aan doen dit proces snel en efficiënt te laten verlopen. Het drogen van de handen is een veel besproken onderdeel van de sanitaire voorziening. Heeft u de voorkeur voor handdoekjes of een luchtdroger? Waarmee moet ik rekening houden? Welke kosten brengt wat met zich mee? En welke van de 2 is het meest hygiënische? Belangrijke vragen waarbij hier antwoord op gegeven wordt!

Efficiëntie

Het drogen van de handen door middel van handdoekjes duurt enkele seconden. Waar het gebruik van een luchtdroger een minimum van 10 tot zo'n 45 seconden duurt. 
Tevens kan het bij drukke momenten lastig zijn een ieder te bedienen met een handdroger en dus worden handen vaak aan de broek of shirt gedroogd. Niet handig met het oog op de hygiëne. 
Handdoekjes zijn dan wel snel, let op dat deze wel tijdig worden bijgevuld om aan de vraag te voldoen.

Voor welke bezoekers?

Waar luchtdrogers over het algemeen gemaakt en geplaatst zijn voor volwassenen, hebben de kinderen onder ons het wat lastiger. Ook zijn de luchtdrogers alleen en enkel gemaakt voor het drogen van de handen. Papieren handdoeken geven u ook de mogelijkheid tot het bijwerken van uw lipstick, het snuiten van uw neus en het wassen van uw gezicht.

Design en gebruiksvriendelijkheid

Gillende kinderen of een vrachtwagen op zo'n 15 meter. Niet de meest plezierige geluiden om naar te luisteren. Luchtdrogers kunnen eenzelfde decibelvolume raken, namelijk zo'n 90 dB. Buiten de geluidsoverlast, die gebruikelijk niet bij uw imago past, voegen de meeste luchtdrogers, qua design, niet bij de overige sanitaire accessoires. In de lijn van handdoekdispensers zijn ten alle tijden zeepdispenser, toiletrolhouders en afvalbakken te verkrijgen.

Kosten

Elke ondernemer moet rekening houden met zijn of haar kosten. Ook op het gebied van facilitaire artikelen een zeer belangrijk onderdeel. Zowel de elektrische handdroger als de papieren handdoekjes brengen kosten met zich mee. Met papieren handdoeken betaalt u wat u gebruikt. De aanschaf van een dispenser en natuurlijk een constant verkeer van handdoekjes.  
Kosten die gemakkelijk aan de aandacht ontsnappen zijn onderhoudskosten voor de handdroger. Tevens kan de terugverdientijd langer zijn doordat u voldoende drogers moet bieden voor het aantal bezoekers dat tegelijkertijd gebruikt maakt van de ruimte.

Hygiëne

U wilt de bezoekers van uw sanitaire ruimte een efficiënte en hygiënische ervaring bieden. Niemand wast zijn of haar handen met het idee deze minder schoon te maken. Daar waar bij de handdrogers het vuil door de ruimte worden geblazen worden deze bij papieren handdoekjes netjes gedeponeerd in de afvalbak. Luchtdrogers vereisen regelmatig onderhoud om fris te blijven, doordat de vuil resten regelmatig in de droger terecht komen. Papieren handdoeken bieden u een frisse ervaring, deze blijven beschermt totdat deze door de gebruiker worden aangeraakt. 
Meerdere onderzoeken(¹) wijzen uit dat papieren handdoekjes de meest hygiënische oplossing bieden voor het drogen van handen. Op een plaats waar hygiëne van groot belang is wilt u toch ook het optimale bieden?

(¹) Bron: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/luchtdroger-handdoekje-wat-hygienischer