Houdt fruit langer vers met deze 5 AGF-verpakkingen

Houdt fruit langer vers met deze 5 AGF-verpakkingen

Vers fruit moet vers blijven. Daarom moet het goed beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. AGF-verpakkingen zijn speciaal ontworpen voor het professioneel verpakken van zowel zacht als hard fruit. In dit blog leggen we uit welke AGF-verpakkingen er verkrijgbaar zijn, en welke het beste bij uw situatie passen. Lees dus snel verder!

Fruitbakken

De absolute nummer 1 als het aankomt op fruitverpakkingen zijn fruitbakken, ook bekend als aardbeienbakjes. Fruitbakken zijn verkrijgbaar in de gangbare inhoudsmaten: 250, 400, 500, 750 en 1000 gram. Dat maakt ze geschikt voor het verpakken van de meest diverse soorten zacht fruit: van druiven tot kersen en van pruimen tot aardbeien. Daarnaast is er de keuze uit diverse kleuren.

Moeten de fruitbakjes gestapeld worden? Kies dan voor een fruitbak met klapdeksel. Deze handige clamshell bakjes zorgen ervoor dat het fruit niet geplet wordt tijdens transport of in het winkelschap. Clamshell fruitbakjes zijn voorzien van luchtgaten, zodat het fruit altijd kan blijven ademen.

Vanwege duurzaamheidsoverwegingen kiezen steeds meer ondernemers voor kartonnen fruitbakjes. Fruitbakken van karton bieden ook een uitstekende bescherming en zorgen bovendien voor een mooie, professionele presentatie van uw fruit. Kartonnen fruitbakjes kunnen ook erg goed bedrukt worden met logo.

Fruitzakken

Plukt u appels, peren of ander hard fruit? Dan zijn papieren fruitzakken perfect geschikt als verpakkingsmateriaal. De fruitzakken zijn gemaakt van stevig natronkraftpapier. Hierdoor zijn ze geschikt om tot meerdere kilo’s fruit in te verpakken. Bovendien zijn deze bijzondere papieren zakken voorzien van een extra laagje waardoor ze niet doorlekken als het fruit nog vochtig is. Tegelijkertijd maakt dat ze geschikt voor tijdelijke opslag in vochtige ruimten. Fruitzakken zijn ook verkrijgbaar zonder neutrale bedrukking als bruine papieren zakken.

Aardappelzakken

Een speciaal soort AGF-verpakking is de aardappelzak. Aardappelzakken zijn gemaakt van dik en stug LDPE plastic. Hierdoor kunnen ze veel gewicht dragen, wat ook wel nodig is bij het verpakken van aardappelen. De zakken zijn speciaal ontworpen voor het verpakken en houdbaar maken van aardappels. Ze zijn voorzien van unieke luchtgaatjes, maar laten geen lucht door. Deze combinatie maakt dat aardappels langer vers blijven in een speciaal daarvoor bestemde zak.

Zijvouw zakken (met perforatie)

In de markt zien we ook vaak dat appels en bananen verpakt worden in plastic zakken. Vaak kiest men dan voor een plastic zak met zijvouw. Omdat fruit vaak nog wat vochtig is en behoefte heeft aan zuurstof, gaat de voorkeur uit naar zijvouw zakken met perforatie. De perforaties zijn in feite kleine luchtgaatjes die zorgen dat het fruit in aanraking kan komen met zuurstof. LDPE zakken zijn daarbij stevig en flexibel en kunnen gemakkelijk worden afgesloten met een stukje zakkensluittape. Daarbij zijn de zakken helder transparant, waardoor de inhoud goed zichtbaar is.

Pet-flessen

Petflessen worden niet direct gebruikt om vers fruit te verpakken, maar zijn wel essentieel voor iedere AGF winkel of marktkoopman. Fruit dat overblijft en niet direct geschikt is om te verkopen, wordt vaak nog gebruikt om verse sapjes of smoothies van te maken. Lege plastic flessen zijn verkrijgbaar met de iconische oranje dop en variëren in inhoudsmaten van 250ml tot wel 2 liter.

Extra: hemdtasjes

Van oudsher worden hemddraagtassen veel gebruikt op markten of bij kraampjes langs de weg. De tasjes zijn goedkoop en dun, maar toch erg stevig. Hemdtasjes zijn nog steeds populair, maar sinds de wetgeving op plastic tasjes is aangepast maken veel fruitverkopers echter de overstap naar duurzame papieren tasjes. Op tasjes van papier zit veel minder belasting en hierdoor worden ze een steeds aantrekkelijkere keuze voor ondernemers.