Deze 8 verpakkingen mogen niet ontbreken in boerderijwinkels

Deze 8 verpakkingen mogen niet ontbreken in boerderijwinkels

Boerderijwinkels worden steeds populairder. Consumenten vinden het steeds belangrijker om lokale en verse producten te kopen. Lokale boeren hebben dit steeds vaker door, en beginnen hun eigen boerderijwinkel met allerlei lokaal geproduceerd lekkers zoals zuivel, groente en fruit. Natuurlijk moet al deze heerlijkheid zo goed mogelijk verpakt worden. Zowel een mooie presentatie als houdbaarheid zijn hierin belangrijk. In dit blog lees je alles over verpakkingsmaterialen die iedere boerderijwinkel in huis moet hebben.

Fruitbakken

Als absolute nummer 1 op deze lijst staan natuurlijk fruitbakken. Fruitbakjes staan ook bekend als aardbeienbakjes, maar worden in de praktijk gebruikt voor het verpakken van allerlei soorten zacht fruit. Denk aan aardbeien, maar ook voor o.a. kersen, druiven, bessen en pruimen zijn fruitbakken de nummer één verpakking. Ideaal voor efficiënt werken in combinatie met een prachtige presentatie.

Fruitzakken

Natuurlijk zijn papieren fruitzakken ook onmisbaar. Waar fruitbakken vooral populair zijn voor zacht fruit, worden fruitzakken vaak voor hard fruit gebruikt. Ze zijn van een stevige kwaliteit waardoor ze ook bij meer gewicht niet snel scheuren. In Nederland worden fruitzakken vooral gebruikt voor het milieuvriendelijk verpakken van appels en peren.

Vensterzakken

Papieren blokzakjes met venster worden vaak gezien op de toonbank van boerderijwinkels. De vensterzakken zijn gemaakt van papier en voorzien van een kraakhelder plastic venster. Hierdoor is het goed zichtbaar wat er in de vensterzakjes verpakt zit. Vensterzakjes lenen zich uitermate goed voor een bedrukking met uw logo, wat de merkbekendheid aanzienlijk kan versterken.

Blokbodemzakken

Blokbodemzakjes zijn stevige zakken met een blokbodem. Deze rechthoekige bodem zorgt ervoor dat de zak goed rechtop blijft staan. Blokbodemzakjes zijn gemaakt van kraakhelder polyprop (PP-folie). Hierdoor kun je aan alle kanten door de zak heen kijken. Blokbodemzakjes worden gebruikt voor het verpakken en presenteren van o.a. nootjes, erwten en bonen. Blokbodemzakken houden producten langer vers en zijn gemakkelijk af te sluiten met een stukje plakband of een sticker.

Lekvrije bakjes

Ook lekvrije bakjes zijn erg in trek bij boerderijwinkels. Dit type plastic bakjes wordt afgesloten met een deksel voorzien van een zegel, waardoor ze niet gaan lekken. In boerderijwinkels worden plastic cups met deksel veelal gebruikt voor het verpakken van zuivelproducten, zoals ijs en vla. Het PP-materiaal kan tegen temperaturen tot 125°C, waardoor ze prima geschikt zijn om hete vloeistoffen in te gieten die nog moeten afkoelen.

Vacuumzakken

Vacuumzakken worden gebruikt als bescherming en om voedsel langer houdbaar te houden. In boerderijwinkels worden vacumeerzakken veruit het meest gebruikt om kaas in te vacumeren. Doordat de zakken helder transparant zijn, bieden ze een goede manier om kazen voedselveilig en professioneel te presenteren, zonder verlies van smaak of kwaliteit. Gebruik ze in combinatie met een professionele vacumeermachine om snel door te kunnen werken.

Sapflessen

Natuurlijk mogen lege plastic flessen niet ontbreken voor presentatie op uw toonbank. Vul de PET-flessen met verschillende soorten vers geperst sap, zoals jus d’orange, appelsap of kersensap. De plastic sapflessen houden geperste sapjes tot enkele dagen houdbaar, zeker wanneer ze in de koeling staan.

Bedrukte etiketten

Als laatste aan deze lijst kunnen we bedrukte etiketten toevoegen. Zeker voor de kleinere boerderijwinkels kan etiketten bedrukken een kostenefficiënte oplossing zijn tegenover het laten bedrukken van allerlei soorten verpakkingsmaterialen. Daarbij zijn gepersonaliseerde etiketten multifunctioneel, omdat ze zowel geschikt zijn voor het plakken op plastic bakjes als het afsluiten en presenteren in de verschillende soorten zakjes.

Bonus verpakking: geschenkmanden

Geschenkmanden worden niet gebruikt om direct voedsel in te verpakken, maar zijn wel belangrijk wanneer u met zorg geselecteerde verspakketten verkoopt. Vul de geschenkmanden op met houtwol vulmateriaal voor een prachtige presentatie tegen lage kosten. Natuurlijk kunt u de cadeaumand inpakken met een stukje bloemenfolie. Maak het geheel compleet met een stukje krullint of een cadeausticker en voila: u heeft een prachtig geschenk pakket vol met zelf geselecteerde versproducten.