Bespaar verzendkosten met deze 3 brievenbusverpakkingen

Bespaar verzendkosten met deze 3 brievenbusverpakkingen

In een steeds drukker wordend E-commerce landschap winnen brievenbusverpakkingen snel aan populariteit. De kleinere verzendverpakkingen zijn speciaal ontworpen om door de brievenbus bezorgd te worden. En dat is handig voor zowel consument als ondernemer. Aan de ene kant bespaar je aanzienlijk op verzendkosten t.o.v. pakketpost, maar brievenbuspakjes kunnen ook geleverd worden als de klant niet thuis is. Een win-winsituatie dus.

In dit blog leggen we alles uit over verpakkingen die door de brievenbus kunnen en welk brievenbuspakje het beste bij jouw situatie past.

Brievenbusdozen

Brievenbusdoosjes hebben we allemaal wel eens ontvangen. Het zijn kleine doosjes die eenvoudig in elkaar gevouwen kunnen worden. Brievenbusdozen zijn uitermate geschikt voor de verzending van kleinere, platte en lichte artikelen die niet gevoelig zijn voor breuk. Denk bijvoorbeeld aan kledingstukken zoals sokken, maar ook sieraden en accessoires kunnen gemakkelijk worden verstuurd in een brievenbusdoosje.

Zo zijn er nog talloze toepassingen te bedenken, van het verzenden van kleine elektronica zoals USB-sticks en oordopjes tot zonnebrillen en chocolade. Kortom: het brievenbusdoosje is een veelzijdig en veelgebruikt item in de E-commerce om verzendkosten laag te houden.

Brievenbusdoosjes zijn verkrijgbaar in twee varianten: met en zonder plakstrip. De uitvoering met een plakstrip is erg handig voor wie snel door wil werken. Verwijder simpelweg de bescherming van de plakrand, plak het randje vast, vul het doosje op en plak het aan de bovenkant weer dicht. De variant zonder plakrand moet je zelf nog in elkaar vouwen.

Brievenbusdoosjes kun je kopen in verschillende standaardformaten, van A6 tot A4+. A4+ is het grootste formaat brievenbusdoos dat nog door de brievenbus past. Dit formaat is net iets groter dan een standaard A4’tje, wat het perfect geschikt maakt voor het versturen van bijvoorbeeld magazines of catalogi. Qua hoogte zijn alle doosjes gelijk aan elkaar.

Luchtkussenenveloppen

Een andere brievenbusverpakking die veel gebruikt wordt zijn natuurlijk luchtkussenenveloppen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei standaardformaten, die worden aangegeven met een letter en een cijfer. A11 is de allerkleinste bubbel envelop, met een binnenmaat van 100mm x 165mm. Bubbel enveloppen zijn verkrijgbaar tot en met K20, maar de grootste die nog door de brievenbus past is de luchtkussenenvelop 17G met een buitenmaat van 250mm x 350mm. Dit is groot genoeg voor het verpakken van items met een A4-formaat. Houdt hier rekening mee bij de aanschaf van bubbelenveloppen.

De luchtkussenenveloppen hebben als grote voordeel dat de kleine stootkussentjes aan de binnenkant van zichzelf goede bescherming bieden tegen krassen en stoten. Dit is handig voor gevoelige producten zoals cameralenzen, sieraden of telefoon accessoires. Webshopzakken en brievenbusdoosjes bieden deze bescherming van zichzelf en hebben dus altijd extra beschermingsmateriaal nodig als het aankomt op het verzenden van gevoelige items.

Webshopzakken

Een ander item wat we vaak terugzien als brievenbuspost zijn verzendzakken. Deze robuuste zakken kunnen wel tegen een stootje en beschermen producten goed tegen vocht, stof en andere invloeden van buitenaf. Daarbij zijn verzendzakken erg flexibel en passen ze gemakkelijk om diverse formaten producten heen. Verzendzakken passen natuurlijk alleen door de brievenbus als de inhoud niet te groot is. Er zijn tegenwoordig 2 soorten verzendzakken op de markt: de klassieke verzendzak van COEX en de relatief nieuwe papieren verzendzakken.

Het COEX materiaal is zeer sterk en scheurt niet snel. COEX staat voor co-extrusie, wat betekent dat meerdere lagen kunststof tegelijkertijd met elkaar vermaakt worden, in plaats van de gebruikelijke laminaten, waar laagjes kunststof op elkaar geplakt worden. COEX bestaat vaak uit een combinatie van LDPE en HDPE, waardoor het materiaal het beste uit 2 werelden combineert. Zowel de stugheid van de HDPE kunststof als de flexibiliteit van LDPE kunststof zijn in de webshopzakken terug te vinden.  

COEX verzendzakken zijn voorzien van een sterke plakstrip, waarmee de zakken stevig afgesloten kunnen worden. Dit maakt de zakken direct tamper evident, want zodra iemand de zak probeert open te maken ontstaat er direct een beschadiging.

COEX is niet het best recyclebare materiaal, omdat het geen monomateriaal is. COEX kan, mits het in de juiste afvalstroom belandt, wel goed worden gerecycled onder de juiste condities.

Papieren webshopzakken zijn duurzamer en kunnen gewoon gerecycled worden bij het oud papier. De papieren webshopzakken van Baas Verpakkingen zijn bovendien voorzien van een retourstrook, waardoor deze gemakkelijk in dezelfde verpakking geretourneerd kunnen worden naar de afzender.

Beide soorten verzendzakken zijn ondoorzichtig, wat ze perfect geschikt maakt voor privacy gevoelige items.

Bonus: de brievenbus tester

Wil je zeker weten of jouw pakketje door de brievenbus past? Koop dan een brievenbus tester. Dit is een klein stukje karton dat de opening van een reguliere brievenbus resembleert. Brievenbus testers kosten slechts een paar euro en je kunt ze keer op keer gebruiken voor het meten van jouw brievenbuspakjes.

Samengevat

Brievenbusverpakkingen komen in alle soorten en maten. Bubbelenveloppen bieden van zichzelf een goede bescherming tegen stoten en krassen. Brievenbusdoosjes zijn populair voor het verzenden van allerlei formaten items (tot A4+ formaat), maar kunnen minder goed tegen vocht. Webshopzakken beschermen goed tegen vocht en vormen zich om het te verzenden product heen en passen door de brievenbus als het product in de zak dat ook past.

Brievenbusverpakkingen bestellen

Ben je er na het lezen van dit blog uit welk type brievenbusverpakking geschikt is voor jouw producten? Bestel ze dan direct uit voorraad bij verpakkingen groothandel Baas Verpakkingen. Altijd snel geleverd voor groothandelsprijzen.