Waarom schone handen belangrijk zijn voor uw business

Waarom schone handen belangrijk zijn voor uw business

Schone handen zijn van belang voor iedereen in- en om uw business. Wist u dat schone handen productiviteit, werknemers tevredenheid en zelfs uw sales kunnen verhogen? Hier zijn 5 redenen waarom schone handen belangrijk zijn voor uw bedrijf.

1. Werknemers willen dat u van handhygiëne een prioriteit maakt

We leven in tijden waarin hygiëne in het middelpunt van de belangstelling staat. In de tijden van de corona pandemie is hygiëne steeds hoger op de prioriteitenlijst gekomen van bedrijven en verenigingen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat 4 op de 10 fulltime medewerkers zich zorgen maakt over slechte hygiëne op de werkvloer. Zij geven aan zich regelmatig zorgen te maken om ziek te worden door de slechte hygiëne, en zouden graag zien dat handhygiëne een hogere prioriteit krijgt. Het zal niet als een verassing komen dat de horeca zich hier zorgen om maakt. Maar ook in de productie-industrie en in de sales zouden mensen graag zien dat handhygiëne serieuzer genomen wordt.

2. Investeren in handhygiëne is investeren in productiviteit

Om de productiviteit van uw medewerkers hoog te houden, zou u hen moeten voorzien van de middelen en kennis voor schone handen. Regelmatig handen wassen met zeep is een zeer goede manier om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Net zo belangrijk is het goed afdrogen van de handen, daar zeepresten bacteriën aantrekken. Een grote oorzaak van ziekteverzuim. Wist u dat in de Verenigde Staten jaarlijks 17 miljoen werkdagen verloren gaan door de griep!

wanneer moet je je handen wassen

3. Implementeren van handwas routines kan de tevredenheid onder medewerkers bevorderen

Wetende dat iedereen zijn handen goed wast op de werkvloer heeft een positieve invloed op 8 van de 10 fulltime medewerkers. 4 van de 10 medewerkers zou zich meer comfortabel en veilig voelen, en 3 van de 10 zou meer voldaan zijn. Goede handhygiëne zou zelfs uw medewerkers blijer (23% van de ondervraagden) maken en minder gestressed (14% van de ondervraagden) maken.

4. Goede handhygiëne kan leiden tot meer klanten en de klantloyaliteit een boost geven!

De helft van de ondervraagden zegt het te herkennen wanneer men niet goed op de hygiëne van de handen let. En slechte hygiëne kan een deal breaker zijn. 1 van de 10 ondervraagden geeft aan weg te zijn gebleven van een hotel of een dokters bezoek door slechte hygiëne. En meer dan 50% geeft aan weg te zijn gebleven bij een horeca gelegenheid door slechte algemene hygiëne of hygiëne van het personeel! Waar slechte hygiëne ervoor kan zorgen dat u klanten verliest, kan een schone gelegenheid er juist voor zorgen dat de klant loyaliteit groeit. Waar men kan merken dat het personeel duidelijke routines heeft voor het wassen van handen, geeft bijna 50% aan graag terug te komen.

5. Schone handen maken u meer betrouwbaar!

Het goed onderhouden van schone handen heeft ook invloed hoe anderen u zien. Een flinke meerderheid, 8 van de 10 ondervraagden, zegt mensen die hun handen regelmatig wassen meer hoger aan te schrijven. 26% geeft aan dat schone handen professioneler en betrouwbaarder zijn. 42% zegt zelfs dat het aangeeft dat u meer denkt om anderen. Allemaal belangrijke eigenschappen in de sales en in netwerken.
Om op te sommen, een hogere mate van handhygiëne kan een boost geven aan productiviteit, werknemers tevredenheid en sales. Dus wat kan u doen om van deze voordelen te profiteren? Zorg voor een goede bereikbaarheid van water, zeep en natuurlijk droog-middelen zoals papieren handdoekjes. Promoot bij uw werknemers dat regelmatig handen wassen belangrijk is en dat u zelf het juiste voorbeeld geeft. En vergeet dit niet kenbaar te maken naar uw klanten!
welke plekken worden het meeste vergeten met handen wassen