Door het gebruik van internet wordt de wereld steeds kleiner. Winkelen in China of in de Verenigde Staten is gemakkelijker dan ooit! De webshops in Nederland schieten als paddenstoelen uit de grond en ook de handel tussen particulieren onderling is groeiende.

Al deze artikelen die verstuurd moeten worden zijn dus afhankelijk van een goede, betrouwbare verpakking.
De meest gemaakte fouten die gemaakt worden voor, tijdens en na het verpakken ziet u hier op een rijtje, zodat u ze niet hoeft te

  1. Onjuist formaat doos

De juiste maat doos is zeer belangrijk. Te grote dozen kunnen de verpakking onnodig beschadigen omdat deze niet goed strak om het product heen zit. Hier ontstaan dus zwakke plekken. Ook kunt u met onnodige kosten opgezadeld worden. Bij sommige pakketdiensten worden voor grotere dozen namelijk meer transportkosten berekend.
Zorg er daarom voor dat u voor uw standaard producten voldoende dozen en opvulling in voorraad heeft.

  1. Een te zwakke doos

Hoe groter het product, des te sterker dient de doos te zijn. Dit is niet alleen voor de bescherming van het product maar ook moeten deze dozen gewicht kunnen dragen. Grote dozen worden bij het vervoeren namelijk onderop gezet. Hierdoor kunnen er dozen, en soms meerdere dozen, bovenop uw product worden geplaatst. Houdt hier rekening mee.

  1. Gebruikte dozen

Met het hergebruiken van dozen is helemaal niks mis, maar draaf niet te ver door. De kracht van een doos verminderd elke keer als de doos wordt getransporteerd. Het is niet ongebruikelijk dat dozen, op den duur, 50% van hun kracht verliezen. Mocht u dozen hergebruiken, zorg er dan voor dat de hoeken nog sterk zijn. Deze dragen vaak het gewicht.

  1. Verkeerd verpakkingsmateriaal

Wanneer u zware artikelen verstuurd, is het beste gebruik te maken van Flopak, luchtkussenfolie, schuimfolie of mini pak'r folie. Gebruik hierbij geen kranten of soortgelijke artikelen. Wanneer er gewicht bij komt kijken zullen kranten of zacht papier, als zijdevloei, namelijk samendrukken. Folie of Flopak doet dit niet en houdt de producten op zijn plek. Hoe ruiger het product, hoe meer u moet vertrouwen op de juiste keuze voor de doos in combinatie met zorgvuldig gekozen opvulling.


Lichtgewicht en niet breekbare artikelen zullen de reis van punt A naar punt B overleven met minder problemen.

Wees niet te zuinig met de keuze voor uw opvulmateriaal. Keer op keer wordt de waarde van het juiste opvulmateriaal bewezen. Het aankopen van opvulling is voordeliger dat zendingen die kapot aankomen. Buiten de kosten voor het product kunt u zomaar een klant kwijtraken!

  1. Slecht tape gebruik

Gebruik tape dat breed genoeg is. Het meest voorkomende tape is 50 mm breed. Deze zal voldoen bij meeste soorten dozen. Wel wordt aangeraden bij het gebruik van grote, zware ladingen 75 mm breed tape te gebruiken. Bij het samendrukken van een doos tijdens de transport, is het tape het eerste wat loslaat. Wees ook hierbij niet te zuinig wat betreft de kosten voor tape. Te goedkope tape kan te weinig lijm bevatten of de kwaliteit van de drager is hier twijfelachtig.
De manier van tapen van de doos draagt ook bij aan de kracht van de verpakking.

Gebruik voor het tapen van dozen daarom de H methode.
alt
Voor zeer zware dozen kunt u deze extra verstevigen door een kruis aan de onder- en bovenzijde te tapen. Ook aan de bovenzijde omdat deze dozen gebruikelijk onderop komen bij het transporteren. Zo voorkomt u het doorzakken van de doos.
alt

Informatie en tips over verpakken? Houd o.a. onze Twitter pagina in de gaten.