Om de volle palletladingen goed en stevig vast te zetten wordt omsnoeringsband gebruikt. Omsnoeringsband is er in diverse breedten en kwaliteiten. Voor elke klus is er dus een meest geschikt type:

  • Polypropyleen omsnoeringsband

Pp omsnoeringsband is het meest gebruikte. Het is relatief voordelig en kan handmatig worden toegepast. Het sluiten dient door middel van klemmen of beugels te gebeuren. Omsnoeringsband uit polypropyleen is soepel, licht en elastisch. Door de lichte kwaliteit wordt het aanbevolen dit niet bij zware ladingen te gebruiken (+350kg).

  • Polyester omsnoeringsband

Polyester omsnoeringsband dient, door zijn zeer sterke kwaliteit, als uitstekend alternatief voor stalen omsnoeringsbanden. Ladingen tot wel 550 kg kunnen netjes worden beveiligd. Doordat, voor deze zware ladingen, het band strak moet worden aangebracht, maakt men vaak gebruik van spanners. Zij het elektrisch of handmatig. Andere voordelen van polyester omsnoeringsband is dat het geen scherpe randen heeft, weerbestendig en slijtvast is. Echter is het minder elastisch.

  • Textiel omsnoeringsband

Textiel omsnoeringsband is ideaal voor het vastzetten van o.a. machines. Het is van zachte kwaliteit, soepel en veilig. Het wordt vooral gespannen door middel van een handmatige spanner en vastgezet met metalen gespen. Een groot voordeel van textiel omsnoeringsband is dat het herbruikbaar is en kan ladingen dragen tot wel 850kg.

  • Metaal omsnoeringsband

Staalband zoals het ook wel wordt genoemd is de sterkste van de 4. Het biedt de juiste oplossing voor grote industrie als in bijvoorbeeld de bouw. Deze soort omsnoeringsband wordt geadviseerd voor ladingen tot 2000kg.

Alle standaard soorten omsnoeringsband en toebehoren kunt u hier bestellen.
Op zoek naar speciale maten of kwaliteiten? Deze zijn op bestelling leverbaar.