Meest gestolen kantoorartikelen

Zoals verwacht mag worden komen een hoop werknemers, door de dag heen, in aanraking met diverse soorten kantoorartikelen. Wat men misschien niet verwacht is dat deze kantoorartikelen ook regelmatig in de tas verdwijnen. Uit onderzoek van de nationale vacaturebank is gebleken dat ruim 1 op de 4 Nederlandse mannen (26%) regelmatig het een en ander van de werkgever mee naar huis neemt. 18% van de vrouwen geeft toe dat er wel eens iets in de tas beland.

Maar welke spullen neemt men nou het meest ongeoorloofd mee naar huis? Hier ziet u een overzicht van de meest gestolen kantoorartikelen.

Nummer 10


USB Sticks

Klein van formaat dus gemakkelijk eigen te maken. De USB stick is natuurlijk de laatste jaren niet meer weg te denken uit het kantoor. Regelmatig gaat deze echter met een medewerker mee naar huis.


Nummer 9


Toilet papier

Niet het eerst waar je aan denkt wanneer er spullen mee worden genomen. Echter is dit meer een product die wordt meegenomen wanneer de nood thuis hoog is. Toch echt een product waar je niet zonder wilt zitten.


Nummer 8


Mappen & Ordners

Op nummer 8 vinden we de mappen en ordners. Ook thuis moet de administratie worden bijgehouden, en waarom een ordner kopen wanneer je werkgever deze meer dan genoeg in voorraad heeft?


Nummer 7


Printer inkt

Ten opzichte van de meeste artikelen in deze lijst, vertegenwoordigen cartridges en toners meer waarde. Dit is een van de redenen dat de werknemers deze liever 'lenen', dan dat zij deze zelf aanschaffen.


Nummer 6


Tape dispensers

Voor de knutselkamer thuis natuurlijk net zo handig als op kantoor.


Nummer 5


Scharen

Nummer 5 en 6 zullen veel met elkaar te maken hebben. De schaar verdwijnt met enige regelmaat in de tas.


Nummer 4


Nietmachines

De nietmachine is over het algemeen iets groter en toch wat meer een uitdaging. Uiteraard hebben we het hier over de bureau nietmachines en niet over de blokhechters. Naast de machines worden gebruikelijk ook de nietjes meegenomen.


Nummer 3


Paperclips

Klein maar fijn. Ook thuis worden paperclips natuurlijk veel gebruikt en dat ene doosje meer of minder zal de baas niet doorhebben toch?


Nummer 2


Papier

Op nummer 2 vinden we papier terug. Zowel thuis als op kantoor een veel gezien product.
Met het paperless worden van vele kantoren wordt er wel steeds minder papier meegenomen. Administratie gaat particulier ook steeds meer digitaal dus neemt de vraag privé ook af.


Nummer 1


Pennen

Op de eerste plaats, van meest gestolen kantoorartikelen, staat de pen. Deze worden meestal onbewust meegenomen. Niet zozeer door alleen werknemers maar ook door klanten en leveranciers die even snel iets tekenen waarna de pen in de broek of borstzak verdwijnt.
Trek thuis een een lade open en u ziet naar alle waarschijnlijkheid meer bedrijfspennen dan eigenlijk de bedoeling is.

Niet vreemd ook dat het logo van BIC een mannetje is die een pen steelt.