10 Meest gestolen kantoorartikelen

10 meest gestolen kantoorartikelen

Wie regelmatig op de werkvloer of kantoor komt, herkent waarschijnlijk veel items in deze top 10. Of het nou gaat om schrijfwaren, papier of plakband: kantoorartikelen belanden regelmatig in de zak of tas van een werknemer.

Maar liefst 1 op de 4 Nederlandse mannen (26%) en bijna een vijfde van de vrouwen (18%) neemt weleens bewust of onbewust iets mee van de werkgever, blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank. Welke spullen het meest zomaar ‘verdwijnen’ lees je in dit blog, dus lees snel verder!

10: USB Sticks

USB-sticks worden met de opkomst van cloud computing steeds minder gebruikt, maar worden toch nog vaak gezien op kantoren. Een klein item dat gemakkelijk onopgemerkt ontvreemd kan worden, dus dat USB-sticks in de top 10 staan is niet heel verwonderlijk.

9: Toilet papier

In tijden van hoge nood, is elke oplossing welkom. Daarom heeft ook toiletpapier deze top 10 gehaald: het wordt regelmatig meegenomen vanaf de werkgever en verdwijnt gemakkelijk ongezien in de tas.


8: Mappen & Ordners

Op nummer 8 vinden we mappen en ordners. Ook thuis moet de administratie bijgehouden worden, en waarom een ordner kopen wanneer je werkgever deze meer dan genoeg in voorraad heeft?


7: Printer inkt

Toners en cartridges zijn doorgaans iets lastiger mee te nemen, zeker als deze al in de printer zitten. Printer inkt is doorgaans heel waardevol, wat het een aantrekkelijk item maakt om te ‘lenen’ van de werkgever. Je moet natuurlijk wel dezelfde printer hebben als de werkgever.


6: Tape dispensers

Plakband dispensers kan iedereen wel gebruiken. Voor de knutselkamer thuis, zijn plakband dispensers net zo handig als op kantoor.


5: Scharen

Wij adviseren niet om met een schaar een kantoor uit te rennen, maar ze zijn wel gemakkelijk mee te nemen in een (hand)tas. Dat gebeurt dan ook met enige regelmaat, en daarmee pakken scharen een terechte vijfde positie in deze top 10.


4: Nietmachines (en nietjes)

Nietmachines zijn ook typisch een item dat veel gebruikt wordt door hobbyisten. Ook voor de persoonlijke administratie zijn ze erg populair. Zonder nietjes is het lastig nieten, dus logischerwijs worden ook de toebehoren regelmatig meegenomen door medewerkers.


3: Paperclips

Paperclips zwerven overal rond op kantoor. Een doosje meer of minder valt dan ook niet zo snel op, en kan altijd handig zijn voor thuisgebruik.


2: Papier

Kopieerpapier is ondanks de digitalisering nog altijd een populair product. Het is dan ook één van de populairste items die regelmatig van kantoor mee naar huis wordt meegenomen.


1: Pennen

Met stipt op nummer 1 staan natuurlijk pennen. Of deze nu bij de balie liggen of op kantoor worden gebruikt: er zal regelmatig een pen verdwijnen via werknemers, klanten en leveranciers. Pennen verdwijnen meestal niet bewust in de zak, maar grote kans dat je zelf ook weleens thuis bent gekomen met meer pennen dan eigenlijk de bedoeling was.

Niet vreemd dat het logo van BIC een mannetje is die een pen steelt:

Nieuwe kantoorartikelen bestellen?

Ben je er na het lezen van dit blog achter dat je toe bent aan nieuwe kantoorartikelen? Bestel ze gemakkelijk in onze webshop!