Krijtbord tips!

Wie denkt dat krijtborden ouderwets zijn heeft het goed mis! Steeds vaker besluit men te kiezen voor een krijtbord op straat om reclame te maken. Maar niet alleen buiten, ook binnen wordt er volop gebruik gemaakt van krijtborden. Ze geven een authentieke sfeer en zijn naar eigen wens in te vullen. Met deze handige tips maakt u uw krijtbord net dat beetje meer speciaal!

Uw logo op uw krijtbord zetten

Dit klinkt natuurlijk als een uitdagende taak. Zeker wanneer je niet goed kan tekenen. Een handig foefje kan dit ook voor u gemakkelijk maken. Hiervoor heeft u wel de volgende spullen nodig:

  • Een krijtbord (van Baas natuurlijk!)
  • Afdruk van uw logo
  • Krijt
  • Schilderstape
  • Potlood

Gebruik de volgende stappen om dit te doen!

1.Print uw logo op een stuk papier. Deze drukt u zo groot af als u op het krijtbord wilt hebben.

2. Draai het blaadje om zodat het logo aan de achterzijde zit en wrijf over het gedeelte waar het logo is met het krijtje.

3.Draai het blaadje weer om, dit keer met het logo aan de voorzijde. De achterzijde zou nu wit (of een andere kleur krijt) moeten zijn. Plak het printje op met behulp van de schilderstape.

4.Gebruik het potlood om alle lijnen van het logo over te trekken. Dit zorgt ervoor dat het krijt aan de achterzijde doordrukt op het krijtbord en de contouren van het logo op het bord zet. Om de lijnen zo duidelijk mogelijk te krijgen adviseren we om stevig te drukken.

5. Verwijder het printje en vul het logo verder aan met het krijtje!

Het logo is natuurlijk maar een voorbeeld: u kunt dit met vele soorten afbeeldingen doen. Sommige afbeeldingen zullen alleen wat meer skills vereisen dan andere. Hieronder volgen nog wat tips en tools om te gebruiken tijdens het tekenen van uw krijtbord.

Voorbeeld van een krijtbord tekening
Voorbeeld van een krijtbord tekening

Gebruik een waterpas

Om de geschreven tekst netjes uit te lijnen is het handig om een waterpas te gebruiken. Hierdoor wordt de geschreven tekst netjes uitgelijnd en lopen woorden niet af.

Gebruik een waterpas om de letters recht te krijgen

Dafont.com

Dafont.com is de ideale website om ideeën op te doen voor lettertypen. Gebruik de preview functie om te zien hoe uw tekst er het beste uitkomt. Hierna kunt je dit gemakkelijk printen en de print op dezelfde manier overnemen als u heeft gedaan met het logo.

Handige tools

Tools om bij de hand te hebben zijn onder andere de waterpas. Verder is een wattenstaafje handig om kleine oneffenheden bij te werken. Tijdens het bewerken kan een vochtige doek ook handig zijn. Het vocht neemt de losse stofdelen van het krijt goed op. Dit maakt verder werken op dezelfde plek een stuk gemakkelijker.

Krijtstiften

Krijtstiften zijn stiften met vloeibaar krijt inkt. Deze kunnen gemakkelijk worden gehanteerd als een pen. Een groot voordeel ten opzichte van standaard krijt is dat krijtstiften goed aan het bord hechten. Hierdoor verregend niet direct uw hele bord als het begint te regenen. De tekst of afbeeldingen blijven aanmerkelijk langer zitten, dit kan een hoop frustratie voorkomen. Zeker in het regenachtige Nederland! Voor het gebruik van de stiften adviseren wij wel goed te schudden voor gebruik.