Krijtbord tips!

straat krijtbord

Het is niet nodig om je krijtbord ouderwets te vinden! Krijtborden zijn tegenwoordig juist weer helemaal in. Of je ze nu buiten op straat zet om reclame te maken, of ze binnen gebruikt voor een authentieke sfeer, krijtborden zijn veelzijdig en bieden volop mogelijkheden om ze naar eigen wens in te vullen. Hieronder geven we je enkele handige tips om je krijtbord net dat beetje extra te geven.

Het lijkt misschien een uitdaging om je logo op je krijtbord te zetten, vooral als je niet zo'n tekenwonder bent. Maar geen zorgen, we hebben een eenvoudige manier voor je om dit te doen. Je hebt hiervoor een aantal dingen nodig:

 • Een krijtbord
 • Een afdruk van je logo
 • Krijt
 • Schilderstape
 • Een potlood

Volg deze stappen om je logo op je krijtbord te krijgen:

 1. Print je logo uit op een stuk papier, zo groot als je het op je krijtbord wilt hebben.
 2. Draai het papier om en wrijf met een krijtje over het gedeelte waar je logo staat.
 3. Draai het papier weer om, met het logo naar boven. De achterkant zou nu bedekt moeten zijn met krijt. Plak het papier op je krijtbord met schilderstape.
 4. Gebruik je potlood om de lijnen van je logo over te trekken. Hierdoor drukt het krijt aan de achterkant door op het krijtbord, waardoor de contouren van je logo op het bord komen te staan. Druk stevig om de lijnen zo duidelijk mogelijk te krijgen.
 5. Verwijder het papier en vul het logo verder in met krijt.

En voilà, je hebt je logo op je krijtbord! En dit is slechts een voorbeeld: je kunt dit met allerlei soorten afbeeldingen doen. Sommige afbeeldingen kunnen wel wat meer vaardigheid vereisen dan andere.

Waterpas krijgtbord
Op deze manier kun je met waterpas recht schrijven

Extra tips en tools voor het tekenen op je krijtbord

 • Gebruik een waterpas: Met een waterpas zorg je ervoor dat je tekst netjes uitgelijnd is en dat je woorden niet scheef lopen.
 • Doe inspiratie op bij Dafont.com: Op Dafont.com kun je allerlei lettertypes bekijken en ideeën opdoen voor je krijtbord. Gebruik de preview-functie om te zien hoe je tekst er het beste uit kan zien.
 • Handige tools: Naast een waterpas, is ook een wattenstaafje handig om kleine oneffenheden bij te werken. En tijdens het tekenen kan een vochtige doek van pas komen om losse krijtdeeltjes op te nemen. Dit maakt het makkelijker om verder te werken op dezelfde plek.
 • Krijtstiften: Krijtstiften zijn stiften met vloeibaar krijt. Ze zijn net zo makkelijk te gebruiken als een pen, maar hebben als voordeel dat ze goed aan het bord hechten. Hierdoor blijft je tekst of afbeelding langer zitten, zelfs als het regent. Zorg er wel voor dat je de stift goed schudt voor gebruik.

We hopen dat deze tips je helpen om je krijtbord nog aantrekkelijker te maken! Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.