Krijtborden

Wie denkt dat krijtborden ouderwets zijn heeft het goed mis! Steeds vaker besluit men te kiezen voor een krijtbord op straat om reclame te maken. Maar niet alleen buiten, ook binnen wordt er volop gebruik gemaakt van krijtborden. Ze geven een authentieke sfeer en zijn naar eigen wensen in te vullen. Met deze handige tips maakt u uw krijtbord net dat beetje meer speciaal!

Uw logo op uw krijtbord zetten

Dit klinkt natuurlijk als een uitdagen taak. Zeker wanneer je niet goed kan tekenen. Een handig foefje kan dit ook voor u gemakkelijk maken. Hiervoor heeft u wel de volgende spullen nodig:

  • Een krijtbord (van Baas natuurlijk!)
  • Afdruk van uw logo
  • Krijt
  • Schilderstape
  • Potlood

Gebruik de volgende stappen om dit te doen!

1. Je print uw logo op een stuk papier. Deze drukt je zo groot af als u op je krijtbord wilt hebben.

2. Draai het blaadje om zodat het logo aan de achterzijde zit en wrijf over het gedeelte waar het logo is met het krijtje.

3. Draai het blaadje weer om met de logo aan de voorzijde. De achterzijde zou nu wit (of een andere kleur krijt) moeten zijn. Plak het printje op met behulp van de schilderstape.

4. Gebruik het potlood om alle lijnen van het logo over te trekken. Dit zorgt ervoor dat het krijt aan de achterzijde doordrukt op het krijtbord en de contouren van het logo op het bord zet. Om de lijnen zo duidelijk mogelijk te krijgen willen we wel adviseren stevig te drukken.

5. Verwijder het printje en vul het logo verder aan met het krijtje!

Natuurlijk hoeft dit niet alleen met een logo. Dit kan je met vele soorten afbeeldingen doen, sommige zullen alleen wat meer skills verijzen dan andere

![](https://october.baasbv.eu/storage/app/media/Afbeeldingen/Krijtbord%20voorbeeld%201.jpg)

Gebruik een waterpas

Om ervoor te zorgen dat de geschreven tekst netjes uit laat lijnen is het te adviseren een waterpas te gebruiken. Hierdoor wordt de geschreven tekst netjes uitgelijnd en lopen woorden niet af.

Dafont.com

Dafont.com is de ideale website om idee├źn op te doen voor lettertypen. Je kunt gemakkelijk de preview functie gebruiken om te zien hoe jou tekst er het beste uitkomt. Hierna kun je dit gemakkelijk printen en overtrekken als met het idee van het logo.

Handig tools

Tools om bij de hand te hebben zijn zoals genoemd de waterpas. Verder is een wattenstaafje handig om kleine oneffenheden bij te werken. Tijdens het bewerken kan een vochtige doek ook handig zijn. Het vocht neemt de losse stofdelen van het krijt goed op. Dit maakt verder werken op dezelfde plek een stuk gemakkelijker.

Krijtstiften

Krijtstiften zijn stiften met vloeibaar krijt inkt. Deze kunnen gemakkelijk worden gehanteerd als een pen. Een groot voordeel ten opzicht van standaard krijt is dat het goed blijft zitten. Wanneer het regent verregend niet direct uw hele bord. De tekst of afbeeldingen blijven aanmerkelijk langer zitten, dit kan een hoop frustratie voorkomen. Zeker in het regenachtige Nederland! Voor het gebruik van de stiften adviseren wij wel goed te schudden voor gebruik.