Duurzame Snackverpakkingen

snackverpakkingen

Milieubewustzijn heeft een centrale plaats ingenomen in onze hedendaagse maatschappij, en de verpakkingsindustrie is hierop geen uitzondering. Steeds meer detailhandelaars en industriële klanten zijn op zoek naar passende, milieuvriendelijke alternatieven die voldoen aan de kwaliteitseisen, binnen het budget passen en natuurlijk milieuvriendelijk zijn.

Naarmate de vraag naar milieuvriendelijke alternatieven toeneemt, neemt ook de productie hiervan toe. Dit maakt deze producten steeds aantrekkelijker qua prijs. Een voorbeeld hiervan zijn de papieren draagtassen, die sinds de invoering van de verplichte bijdrage aan een plastic tas steeds populairder zijn geworden.

duurzame verpakkingen

In de horeca is er ook steeds meer vraag naar milieubewuste alternatieven. Een product dat voor veel restafval zorgt zijn de A-bakjes, ook wel bekend als snackbakken. Deze frietbakjes worden vaak buiten en onderweg geconsumeerd, waardoor ze een grotere kans hebben om in het milieu te belanden. Als alternatief hiervoor hebben we A-bakjes ontwikkeld van suikerriet.

Suikerriet is een voedselveilig product dat smaakneutraal is. Het is een gewas dat voornamelijk wordt verbouwd voor de productie van suiker. Uit de stengels van de plant wordt suiker ontrokken. De grote hoeveelheden overblijfselen van de plant - ook wel 'bagasse' genoemd - die in grote hoeveelheden beschikbaar zijn, werden voorheen simpelweg verbrand. Nu gebruiken we deze agrarische reststromen als grondstof voor de productie van ons suikerriet snack assortiment. Hiermee maken we een mooie stap in de richting van de circulaire economie!

Onze Biologische Snackbakken

Wij zijn er trots op dat we een breed assortiment aan biologische snackbakken aanbieden, gemaakt van duurzame materialen zoals suikerriet. Deze bakken zijn niet alleen beter voor het milieu, maar bieden ook een hoge kwaliteit en functionaliteit voor onze klanten.

suikerriet bakjes

Ben je op zoek naar de juiste bakjes voor jouw horecazaak? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op, en samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.