Biologische Snackbakken

Zoals vaker genoemd en alom bekend is, milieu wordt meer en meer op een voetstuk geplaatst. Zeker in de verpakkingen industrie is dit een speerpunt waar men over nadenkt. Meer en meer detaillisten en industriële klanten zijn op zoek naar passende, milieuvriendelijke alternatieven. Alternatieven die voldoen aan de kwaliteitseisen, passen in het budget en natuurlijk milieuvriendelijk zijn.

Doordat de milieuvriendelijke alternatieven steeds meer in vraag zijn wordt de productie hiervan ook verhoogd. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van deze producten steeds aantrekkelijker worden. Een onderdeel waarbij dit veel voorkomt zijn de papieren draagtassen. Sinds de invoering van de verplichte bijdrage aan een plastic tas zijn papieren alternatieven steeds meer in trek. Zowel gekleurd als blanco tassen.

In de horeca is ook meer en meer vraag naar milieu bewuste alternatieven. Een product dat voor veel rest afval zorgt zijn de A-bakjes, beter bekend als snackbakken. Deze frietbakjes worden veelal buiten en onderweg genuttigd waardoor deze een grotere kans hebben om in het milieu te belanden. Als alternatief hiervoor zijn er A-bakjes gefabriceerd van suikerriet.

A bakjes

Suikerriet is een voedselveilig product welke smaak neutraal is. Suikerriet is een gewas dat voornamelijk wordt verbouwd voor de productie van suiker. Uit de stengels van de plant wordt suiker ontrokken. Grote hoeveelheden overblijfselen van de plant - ook wel 'bagasse' genoemd - zijn in grote hoeveelheden beschikbaar en werden voorheen simpelweg verbrand. Nu dienen deze agrarische reststromen voor de productie van ons suikerriet snack assortiment. Afval gebruiken we dus als grondstof voor de productie van onze verpakkingen. Een mooie stap in de richting van de circulaire economie!