Baas goes Green!

Milieuvriendelijke verpakkingen, een onderwerp dat vaak wordt aangesneden op seminars, get togethers en vergaderingen. Om een beeld te geven van wat er allemaal verkrijgbaar is bij Baas geven wij u hierbij een kleine opsomming.

Draagtassen

Het verhaal van de plastic tasjes ban heeft de revue al meerdere malen gepasseerd. Tasjes gemaakt van andere materialen zijn dan ook steeds meer in trek bij de winkelier en de consument. Papieren tasjes zijn doorgaans 'the go-to' geworden. Deze mogen door de winkelier kosteloos worden verstrekt en geven daarbij een goede uitstraling. Ook de non-woven tassen zijn meer en meer in opkomst. Deze zijn zeer stevig en kunnen dan ook goed meerdere malen worden gebruikt. Tijdens de zomermaanden zie je ook veel Jute tassen. Leuk als je deze laat bedrukken en je ziet ze voorbij komen op het strand!

Disposables

In de disposables is al vaker een hoop te verkrijgen op het gebied van milieu bewuste artikelen. Denk hierbij aan kartonnen drinkbekers, houten roerstaafjes en bestek en borden van suikerriet. Waar men dan wel eens tegenaan loopt is het verpakken van eten.

Milieuvriendelijke alternatieven hiervoor zijn bijvoorbeeld kraft bonbon doosjes, papieren fruitzakken, hamburgerzakjes en tintie bags.

Tintie bags zijn binnen gevoerd met een coating. Hierdoor zijn deze geschikt voor het verpakken van koffie, thee, noten en andere lekkernijen. De zakjes hebben tevens aan de voorzijde een venster om de producten professioneel te presenteren. De clip aan de bovenzijde maakt het mogelijk de zakjes in een handomdraai netjes af te sluiten.

Geheel in het karton te verkrijgen zijn soepbekers met bijbehorende deksels. Deze bekers houden de soep goed lang warm en zijn natuurlijk voor meerdere doeleinden te gebruiken. Ook de plastic patatbakjes is iets waar de consument met een kritisch oog naar kijkt. De papieren A-bakjes zijn in opkomt en binnenkort ook standaard uit voorraad verkrijgbaar bij Baas Verpakkingen.

Geschenkverpakkingen

Voor het verpakken van kleine cadeaus of bijvoorbeeld ansichtkaarten kan men gebruik maken van kraft fourniturenzakjes. Deze zijn een goede milieubewuste variant op de standaard transparante plastic p.p. zakjes. De kraft zakken zijn in diverse afmetingen te krijgen tot wel A4 formaat!

Verpakkingstape

Voor het verpakken van de grotere zendingen kan men altijd kiezen voor een biologisch afbreekbare tape. Deze tapes hebben minimaal dezelfde kleefkracht als standaard acryl tape en biedt de gebruiker het zelfde gemak door deze te kunnen plaatsen op standaard tape dispensers.

De fabrikanten blijven producten ontwikkelen op het gebied van milieu vriendelijke producten. Op de hoogte blijven van ontwikkelingen of op zoek naar op maat gemaakte bio verpakkingen? Neem dan contact met ons op!