Afvalzakken

Zoals u van een leverancier in verpakkingsmaterialen en kantoorartikelen mag verwachten, hebben wij een ruim assortiment op het gebied van plastic zakken.

Buiten polyprop-, gripseal-, vacuum-, beugel- en broodzakken heeft Baas Business market diverse soorten afvalzakken vast in het assortiment.
De diversiteit uit zich in de verschillende kleuren, kwaliteiten en maten.

alt

Op het gebied van kleuren moet u denken aan de standaard kleuren.
Transparant, zwart, grijs, groen en blauw. Dit zijn de kleuren die standaard in het assortiment zitten. Overige kleuren zijn uiteraard niet uitgesloten en kunnen op aanvraag besteld worden.

Qua kwaliteiten zijn er twee hoofdgroepen, te noemen LDPE en HDPE zakken.

LDPE staat voor Low Density Polyethyleen. Deze afvalzakken, met een lage moleculaire dichtheid, hebben als kenmerk dat ze minder snel verder scheuren wanneer een reeds een gat in zit. Het is echter eenvoudiger een gat of scheurtje in te maken door de lage doorsteek weerstand.

HDPE staat voor High Density Polyethyleen. Deze zakken hebben als kenmerk dat wanneer er eenmaal een scheur in zit het materiaal makkelijker door scheurt. Echter is het hierbij, door de hoge doorsteek weerstand, moeilijker een gaatje of scheur in te maken.

Wat uiteraard ook zeer belangrijk is voor afvalzakken zijn de juiste maten.
Sommige afvalbakken hebben een standaard litermaat aangegeven. Correspondeer deze aan de juiste litermaat afvalzak en u heeft de perfecte zak te pakken.
Echter wordt niet altijd aangegeven wat de litermaat van de zak of afvalbak zijn.

Het berekenen hiervan gaat dan als volgt:
In het geval van een ronde afvalbak vermedigvuldigd u de diameter met Pi (3,14). Hiermee berekend u de omtrek van de bak. Vervolgens deelt u de omtrek door 2. De uitkomst hiervan is de minimaal benodigde breedte van de afvalzak. Voor de hoogte van de bak neemt u de hoogte plus 20 centimeter.

In het geval van een vierkante of rechthoekige afvalbak geeft de lengte + de breedte van de bak de minimale hoogte en breedte aan. Houd ook hierbij rekening met 20 centimeter extra te rekenen voor de hoogte.

Hebben wij uw maat niet in het assortiment? Geen enkel probleem. Neem contact met ons op en wij gaan voor u op zoek naar de juiste zak!