Zo kies jij de perfecte afvalzak voor jouw situatie

afvalzak

Als toonaangevende leverancier van verpakkingsmaterialen en kantoorartikelen, biedt Baas Verpakkingen een uitgebreid assortiment aan plastic zakken. Van polyprop- tot gripseal-, vacuum-, beugel- en broodzakken, en natuurlijk, een breed scala aan afvalzakken. Onze diversiteit komt tot uiting in de verschillende kleuren, kwaliteiten en maten die we aanbieden.

Kleurkeuzes

We hebben standaard kleuren zoals transparant, zwart, grijs, groen en blauw in ons assortiment. Maar we zijn flexibel en kunnen op verzoek ook andere kleuren leveren.

gekleure afvalzakken

Kwaliteit: LDPE vs HDPE

Afvalzakken zijn over het algemeen onder te verdelen in twee hoofdgroepen, namelijk LDPE en HDPE zakken.

LDPE staat voor Low Density Polyethyleen. Deze zakken, met een lage moleculaire dichtheid, zijn minder gevoelig voor verder scheuren als er al een gat in zit. Echter, door de lage doorsteekweerstand is het makkelijker om een gat of scheurtje te maken.

HDPE staat voor High Density Polyethyleen. Deze zakken zijn sterker en hebben een hogere doorsteekweerstand, waardoor het moeilijker is om een gat of scheur te maken. Maar als er eenmaal een scheur in zit, scheurt het materiaal makkelijker door.

Meer weten over de verschillen tussen plastic? Lees meer over de verschillen tussen LDPE, HPDE en PP in ons andere blog.

LDPE en HDPE plastic

Maten: Hoe u de perfecte afvalzak kiest

Het is belangrijk om de juiste maat afvalzak te kiezen voor uw afvalbak. Sommige bakken geven een standaard litermaat aan, waarmee u gemakkelijk de juiste maat afvalzak kunt vinden.

Als de litermaat niet is aangegeven, kunt u deze als volgt berekenen:

  • Voor een ronde afvalbak, vermenigvuldigt u de diameter met Pi (3,14) om de omtrek te berekenen. Deel de omtrek door 2 om de minimaal benodigde breedte van de afvalzak te vinden. Voeg 20 centimeter toe aan de hoogte van de bak voor de hoogte van de zak.
  • Voor een vierkante of rechthoekige afvalbak, voegt u de lengte en breedte van de bak samen om de minimale hoogte en breedte van de zak te bepalen. Voeg ook hier 20 centimeter toe aan de hoogte.

Vind uw perfecte afvalzak

Hebben we uw maat niet in ons assortiment? Geen zorgen! Neem contact met ons op en we helpen u graag de juiste zak te vinden!

Bent u op zoek naar meer informatie over afvalzakken? Bekijk dan onze pagina met afvalzakken voor meer details.