Aardbeienbakjes: bescherm uw fruit met de juiste bakjes

Aardbeienbakjes: bescherm uw fruit met de juiste bakjes

Het aardbeienseizoen is volop aan de gang en dat betekent dat het tijd is om te plukken. Het oogsten van aardbeien is een delicate taak. Aardbeien zijn seizoensfruit en van nature erg zacht. Ze moeten tijdens het plukken al zo behandeld worden dat ze niet snel beurs worden. Knijpen of gooien is dus uit den boze. Zonder de juiste bescherming kunnen de aardbeien snel tot moes worden in de plukkist door het gewicht en de druk van de andere aardbeien.

De Rol van Fruitbakjes

Fruitbakjes spelen een essentiƫle rol in het beschermen van uw groenten en fruit tijdens het transport. Ze bieden niet alleen bescherming, maar geven de consument ook een uitstekend zicht op het product.

Er zijn fruitbakjes beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de aardbeienbakjes met perforatie, die speciaal ontworpen zijn om aardbeien veilig te houden.

Verschillende Soorten Fruitbakjes

De meest gebruikte bakjes zijn de fruitbakjes. Deze bakjes worden vooral in het hoogseizoen gebruikt. De trend in kleur varieert jaarlijks. Het ene jaar is het blauwe bakje zeer in trek, terwijl in het volgende jaar de transparante bakjes populair zijn.

Tegenwoordig zien we ook steeds vaker de lage fruitbakjes in gebruik.

In het voor- en naseizoen wordt ook nog wel gebruik gemaakt van de kleinere 250gr bakjes.

Op zoek naar meer informatie over de juiste fruitbakjes voor uw oogst? Neem dan een kijkje op onze fruitbakjes pagina.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste bakjes voor uw fruit? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.